Julekalenderen 2016

21. desember

Julekalendermoroa fortsetter på Trollheimsporten! Hver dag tar vi en tidsreise rundt omkring i Rindal og Surnadal og deler et historisk bilde av mer eller mindre kjente steder, bygninger og hendelser. Klarer du å finne ut hvor - og når - vi skal? Her finner du også vinneren av gårsdagens luke.

Svar på gårsdagens oppgave var lanseringen av det som på folkemunne ble kalt Fiske-gull, et potetgull som ble produsert på Fiske.

Noen innspill fra våre lesere:

Det er bilde av Erik Fiske og Palle Gabrielsen fra Danmark. Dette var i forbindels med produksjon av potetgull og stekt løk. Det ble ingen stor suksess. (Erik Øien, som også ble dagens vinner!

Dette er Palle Gabriel og Erik Fiske. De startet Scanmat, på Fiske. Potetgullet var ikke så langt fra dagens Sørlandschips på smak. Scanmat produserte også stekt løk. (Inge Solheim)

Dette bildet er fra oppstarten av potetgullfabrikken på Fiske (Fiske-gull). Pelle Gabriel var en dansk laksefisker som kom og fisket i Surna hver sommer. Han kom i kontakt med Erik Fiske, og de startet å produsere potetgull, noe som ikke ble særlig vel-lykket. Pelle Gabrielsen trivdes svært godt i Surnadal, og han er gravlagt på Mo kirkegård. (Grete Aune Hovd)

Bildet viser nok Palle Gabriell og Erik Fiske under lansering av nytt produkt. Potetchips fra Scan-Mat som ble produsert i Surnadal. Det ryktes at mange "øverbøgg" kom i godt hold - etter å ha satt til livs mye rimelig "annensortering" av produktet . . .  ;-)(Svein Forberg)

Les alt om dette i denne artikkelen på Trollheimsporten!

 

Vinner luke 20:

Gave

Fra bedrift

Vinner

Museumskalender for 2017

Rindal skimuseum

Erik Øien, Surnadal

Vi gratulerer! Gaven kan hentes hos Rindal skimuseum etter avtale. Vinner mottar mail.

 

Oppgave

I dagens luke, 21. desember, lurer vi på hvilken bygning det er vi ser her?

Historisk arkiv luke 21.JPG

Vi ber deg gjerne dele historier med oss - om du har noen gaue minner, en faktaopplysning eller lignende.

 

Du sender svaret til julekalender@trollheimsporten.no innen kl. 19 om du vil være med i trekninga.

 

NB: epostadressa julekalender@trollheimsporten.no er konkurranseadressa vår, alle andre eposter sender du til redaktor@trollheimsporten.no eller eva@trollheimsporten.no.