Mandag
Mandag Delvis skyet
16°
Delvis skyet
Flau vind
Tirsdag
Tirsdag Delvis skyet
Delvis skyet
Flau vind
Skytebaneåpning 5_250x166

Åpnet banen med et smell

Surnadals-ordfører Mons Otnes er mest vant med med rifle, men kom seg godt gjennom hagleskytinga da han var med på å innvie leirduestibanen på Angråmyra tirsdag kveld.

Mons Otnes og Elmer Talgø fra sponsoren Talgø Ivest åpnet Surnadal Jeger- og Fiskerforenings nye bane med en uhøytidelig duell. Ordføreren er rutinert skytter, men understreket overfor trollheimsporten.no at forholdet er én til sju når han og broren er på jakt.

- Får jeg ett treff, har han sju. Og da jeg skjøt to, skjøt han femten!

Dugnad og støtte: Også medlemmene av jeger- og fiskeforeninga var ivrige på å teste ut banen, som er blitt en realitet etter cirka ett års byggetid, 1400 dugnadstimer og mye økonomisk støtte både fra lokalt næringsliv, viltfondet, tippemidler og kommunen. Leder Anders Magne Ormset (t.h. på bildet) hadde da også all grunn til å smile da han på vegne av foreninga tok imot blomster av Mons Otnes før skytinga tok til.

- Angråmyra er blitt et komplett og veldig bra anlegg. Det er få andre anlegg av en slik standard i fylket, roser Ole Furu, leder i Møre og Romsdal JFF.

Alle fire grenene: Den nye banen som ble åpnet tirsdag, medfører da også at det på Angråmyra skyteanlegg nå kan arrangeres Nordisk jaktskyting der alle de fire grenene - leirduesti, trap, elg og rådyr - kan foregå samtidig.

Den nye banen er et såkalt kompaktanlegg for leirduesti. Det betyr at skytinga foregår med hagle på leirduer, og at det skytterne fra en og samme standplass kan oppleve at duene kommer på tvers fra begge sider og som såkalte overflygere forfra og bakfra. Det er også mulig å sende duene to og to for å gjøre utfordringa enda større, og det er fem standplasser under samme tak.

- God trening: - Skytinga blir svært variert på denne måten. I tillegg til å være egen konkurranseform, gir det også god trening før jakta, forklarer Sjur Glærum Skuggevik.

Han berømmer mottakelsen jeger og fiskeforeninga fikk både fra Surnadal kommune og næringslivet i planleggings- og søknadsprosessen, som startet i 2008.

- Direkte pengestøtte og rabatter fra lokale firmaer utgjør i overkant av 150.000 kroner, og vi ble ikke avvist en eneste gang da vi spurte om støtte. I tillegg til økonomisk tilskudd, ga kommunen også god hjelp i søknadsprosessen, sier Glærum Skuggevik fornøyd.

(Trykk på bildene for større versjon)

Skytebaneåpning 8_1024x681
Prøvde banen: Johannes Sæter, Marvin Haugen, Frode Sæterbø, Lars Todal, Sigurd Strand og Sivert Moen.
Skytebaneåpning 4_1024x681
Siktet seg inn: Elmer Talgø fra banens største sponsor, Talgø Invest.
Skytebaneåpning 7
Unge skyttere fra Øvre Surnadal: Olai Solem (15), Amund Sande (14) og Petter Sæther Moen (12).
Skytebaneåpning 3_1024x681
Ildsjel: Magnar Strand forklarer hvordan skytinga foregår på nybanen.