Drømmestipendet 2017 nominerte

Disse fire kan få Drømmestipendet

I fjor mottok Mali Evjen fra Rindal Drømmestipendet, og året før var Idun Røen fra Surnadal en av vinnerne. Begge var nominert i kategorien visuell kunst. I år er fire unge jenter fra vårt distrikt nominert: Inga Ragnhild Skogseth, Ranje Hoem, Gunn Astrid Hove og Guro Marie Storli.

Drømmestipendet er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk Kulturskoleråd og Norsk Tipping. Hver kommune kan nominere én person eller én gruppe blant kategoriene Visuell kunst, Dans, Musikk, Sirkus, Skapende skriving, Teater og Annet. Fagjuryen skal så velge ut hundre unge kulturutøvere som i mai/juni skal tildeles hvert sitt Drømmestipend pålydende 10.000 kroner.

I år er det altså fire nominerte fra Surnadal og Rindal. De fire er nominert i ulike kategorier - Teater, Dans, Musikk og Visuell kunst. 

- Kulturskolen på Indre Nordmøre dekker Rindal, Surnadal og Halsa, men det er ikke hvert år vi har fått tildelt noe Drømmestipend hit, forteller Inga Dalsegg, som er lærer i visuell kunst ved Kulturskolen på Indre Nordmøre og tidligere jurymedlem i Drømmestipendet.

Mali Evjen, som vant Drømmestipendet i fjor, og Idun Røen, som vant i 2015, stilte begge i kategorien visuell kunst. De har begge vært Inga Dalsegg sine elever i Kulturskolen. ​Rindal og Surnadal har har hentet hjem flere Drømmestipender i ulike kategorier tidligere også, så det er tydelig mange talentfulle ungdommer i vårt distrikt.

- Det er bare 100 stipend i hele Norge, så det å få Drømmestipendet to år på rad til distriktet vårt er jo kjempebra, sier Inga Dalsegg.


Klikk på navnene til de nominerte fra Rindal og Surnadal for å lese mer om dem og deres drømmer:

Inga Ragnhild Skogseth foto Drømmestipendet.jpg

Inga Ragnhild Skogseth (17), Surnadal - teater

Draumen min er å kunne leve av skodespel på heiltid. Etter vg3 planlegg eg å søkje meg inn på Romerike Folkehøgskole og seinare teaterlina ved KHiO. Eg har også veldig, veldig lyst til New York og utforske musikalteater meir. Kanskje eg til og med kan prøvespele for ein rolle på Broadway!? Eg har veldig store draumar, og eg håpar Drømmestipendet kan hjelpe meg litt på vegen til å nå desse draumane.

 

Ranje Hoem foto Drømmestipendet.PNG

Ranje Hoem (17), Surnadal - Dans

Drømmen min er å kunne leve av dansen. Etter videregående har jeg lyst til å søke meg inn på høgskole for dans, for å utfylle drømmen min om å bli en profesjonell danser i sjangeren jazzdans. Om jeg ikke kommer inn på dans rett etter videregående vil jeg ta et år på Trøndertun folkehøgskole og prøve igjen året etter. Den store drømmen hadde så klart vært å være danser på cruiseskip. Når karrieren som en utøvende danser er over så ville jeg gjerne likt å undervise dansekunsten. Drømmestipendet ville ha hjulpet meg til å komme et skritt nærmere denne drømmen. Om jeg vinner vil jeg bruke pengene på kurs i sommer, så jeg kan videreutvikle meg som danser. Jeg skal på Oslo dance seminar i sommer for tredje gang. Jeg har også veldig lyst på Trøndertun dans intenz. Med drømmestipendet vil dette bli en realitet.

 

Gunn Astrid Hove foto Drømmestipendet.JPG

Gunn Astrid Hove (14), Surnadal - Musikk

For meg så er sangen og musikken alt. Og jeg ønsker å få lov til å fortsette med det så lenge som mulig, kanskje en dag på et profesjonelt nivå. Jeg drømmer ofte om å kunne få stå på scener rundt om i landet med et stort publikum, og å kunne få vist andre min store interesse for musikk og hvilken glede den gir meg. Jeg ønsker også veldig gjerne å kunne lage mine egne sanger i fremtiden og glede andre med de. Om jeg blir en av de heldige som får Drømmestipendet vil jeg bruke det på å utvikle meg videre innen både kjente og nye sjangrer, og gå utenfor min egen komfortsone. Jeg vil og kanskje kjøpe en gitar slik at jeg enklere kan starte med å lage egne sanger og melodier.


Guro Marie Storli foto Drømmestipendet.jpg

Guro Marie Storli (19), Rindal - Visuell kunst

Jeg liker å fotografere det vakre i naturen, fange detaljer i ett foto. Jeg blir inspirert av det som er vakkert, da tenker jeg spesielt på sollyset som glitrer i vanndråper og dugg i gresset. Lyset på himmelen, månen, blomster, fine detaljer og vakre farger. Hvis jeg vinner Drømmestipendet vil jeg kjøpe kamerautstyr, dra på fotosafari og utvikle mine bilder. Jeg liker spesielt å ta bilder av naturen, men jeg ønsker å kunne utvikle meg til å ta andre typer bilder også, slik som portretter og av gjenstander og få frem detaljer og kontraster.

 

Bildene er hentet fra www.drommestipendet.no