Søndag
Søndag Delvis skyet
Delvis skyet
Stille
Mandag
Mandag Kraftig sludd
Kraftig sludd
Laber bris
Studenter fra Texas ing

Fra Texas til Rindal

Studenter fra Texas State University har den siste måneden vært på klassetur, og på mandag kom de til Rindal der Inga Dalsegg stiller som vertinne.

Bildet over: Inga Dalsegg sammen med reisefølget fra Texas utenfor Dalalåven Atelier. 

Det hele startet med professor Donald J. Huebner som for to år siden oppdaget kunsten til Inga Dalsegg. Han har gjennom årene fulgt med Inga, og handlet kunst av henne. 
Når geografistudentene skulle planlegge klassetur, var Huebner en pådriver for å få lagt denne turen blant annet til Rindal. De startet for nesten en måned siden, og har vært innom Reykjavik, Oslo, Bergen, Trondheim, og nå også Rindal. De ankom Rindal på mandag, og skal være til onsdag, da turen går hjem til Texas. Inga Dalsegg forteller at de egentlig skulle komme mandag ettermiddag, men de var så ivrig med å komme seg hit at de ringte og spurte om de kunne komme med en tidligere buss fra Trondheim. Mens studentene beskriver Trondheim som "sjarmerende", syns de det var forfriskende og uten tvil turens høydepunkt å komme til Rindal.

De startet oppholdet sitt her med en Trolltur til Folldal, der Gøran Bolme og Britt Grete Moen tok i mot dem med underholdning, mat og bålkaffe. Noen var også tøff nok til å bade i det kalde vannet, og til å varme seg på etterpå hadde Britt Grete Moen lagd Trolldrikk, Trollsuppe og Trollkrem. Gruppen overnatter på Saga Trollheimen hotel, og Inga påpeker viktigheten av å benytte seg av de ressursene som fins i bygda, både folk, plasser og opplevelser. 
Tirsdag fikk de oppleve Dalalåven Atelier, før turen gikk videre til Rindal skimuseum. Resten av dagen skal brukes til rekreasjon. Før avreise onsdag stiller Morten Gåsvand opp som foredragsholder, og skal vise bilder fra de mange turene hans.

Donald J. Huebner forteller at de planlegger en ny tur om to år. Også da går nok turen til Rindal og Inga Dalsegg. 

 

Gøran Bolme.jpg
Gøran Bolme tar i mot gruppen med gitar og sang. Foto: Inga Dalsegg.

Folldal.jpg
Godt å varme seg etter et kaldt bad. Britt Grete Moen stilte med blant annet Trollsuppe til studentene. Foto: Inga Dalsegg.

Stud..jpg
Studentene samlet i Dalalåven Atelier sammen med Inga Dalsegg.

Utvalg studenter.jpg
Inga Dalsegg sammen med noen av geografistudentene fra Texas, som var enige om at Rindal hadde vært høydepunktet på turen.

Inga og Dan.jpg
Inga Dalsegg sammen med professor Donald J. Huebner, pådriveren bak denne turen.