Lørdag
Lørdag Skyet
-2°
Skyet
Flau vind
Søndag
Søndag Lettskyet
Lettskyet
Flau vind

Ga alt for Demensforeninga

Malin Ude von Schantz (tidligere Svendsen), Åse Anita Mogstad og Vigdis Vedul-Moen spilte alderbestemt håndball på samme lag i mange år. Søndag ble de gjenforent på parketten i Surnadal idrettshall i forbindelse med ei stor turnering til inntekt for Demensforeninga. På bildet sammen med trener John Magne Aasbø.

Det var 22 år gamle Anders Moe Sæter som tok initiativet til ei uhøytidelig håndballturnering for J16, G16 og senior dame og herre. Inntekten fra spillerkontigent, billettsalg og bidrag fra sponsorer, skulle gå uavkortet til Surnadal demensforening og helselag.

- Responsen fra spillere og sponsorer var svært positiv, så vi har hele åtte lag med i turneringen. Rundt hundre spillere fra Surnadal, Rindal, Orkanger og Meldal er her i dag, sier Moe Sæter som kunne overrekke Liv Botten i Surnadal demensforening en gavesjekk på hele 20 218 kroner!

- Dette er bare helt utrolig. Jeg er målløs, rørt og veldig glad, sier Botten som er imponert over initiativet til Moe Sæter.

- Tenk at en 22-åring har gjort noe slikt for oss. Det er så prisverdig at jeg ikke har ord. Slike arrangement gjør at det blir fokus på det vi driver med, og mer åpenhet og opplysning om demens, smiler Botten som ikke trodde sine egne øyne da hun så beløpet på sjekken.

- Jeg tenkte at det kankje var 5-6000 kroner, og at det ville vært fantastisk. Så ser jeg summen på over 20 000 kroner, og blir helt satt ut. Jeg kan love at pengene kommer godt med, og at de vil bli brukt på en fornuftig måte. Det vil komme både brukere og pårørende til gode, smiler Botten, som fikk med seg to spennende finaler i idrettshallen søndag ettermiddag.

Liv Botten sammen med leder i Surnadal håndball, Stian Faknes, og Anders Moe Sæter:

liv botten gavesjekk_690x555.jpg

Etter en lang dag med kamper fra morgen til kveld, var det klart at damelaget som bestod av "gamle stjerner" skulle møte jentene på "Ottars", som bestod av spillere fra Rindal, Orkanger og Meldal. Lagene fulgte hverandre gjennom hele kampen, men det var ungjentene som trakk det lengste strået i noen hektiske sluttminutter, og vant kampen 11 - 10.

ottars seiersrop.jpg

Tre av damene på "gamle stjerner" var 74-modellene Malin Ude von Schantz, Åse Anita Mogstad og Vigdis Vedul Moen som etter mange år fant tonen igjen både på og utenfor banen.

- Kjempeartig å spille sammen igjen, og samtidig bidra til en god sak, sier damene. Med seg på laget hadde de tidligere surnadalstrener John Magne Aasbø som hadde tatt turen fra Trondheim.

- Pappa er fra Surnadal, så jeg føler meg alltid på hjemmebane her i bygda,  sier den alltid positiv trønderen som ikke trengte lang betenkningstid for å bidra som trener for damene.

jon magne malin vigdis åse.jpg

I herreklassen imponerte herrene på "Oldboys", som spilte seg helt til finalen. Der møtte de guttene "goilljkalvænj", som var satt sammen av unge spillere fra Surnadal og Rindal, med Anders Moe Sæter i spissen. 

Herrefinalen ble minst like spennende som damenes finale. Ved fulltid var stillingen 11 - 11, og det var klart for straffekastkonkurranse. Det måtte mange straffer til for å skille lagene, men til slutt var det Moe Sæters disipler som kunne juble høyest.

Som oldboystrener, Magne Moen, så treffende sa det etter kampslutt:

- Det føles helt rett at hjernen bak dette flotte arrangementet får med seg pokalen hjem.

goillkalvan seiersrop.jpg

Det er verdt å trekke frem de mange som stilte opp på dugnad i idrettshallen under arrangementet. Familie, venner, håndballentusiaster og til og med ordfører Mons Otnes stilte opp for en god sak, og hjalp til i kiosk, billettsalg, sekretæriat og dømming. Flott gjort!

Klikk bildene større, og for å se de i serie

 

 

cup1
cup2
cup3
cup4
cup5
cup6
cup7
cup8
cup9
cup10
cup11
cup12
cup13
cup14
cup15
cup16
cup17
cup18
cup19
cup20
cup21
cup22
cup23
cup24
cup25
cup26
cup27
cup28
cup29
cup30
cup31
goillkalvan seiersrop
lagbilde gamle stjerner
mons aase