Fredag
Fredag Skyet
Skyet
Svak vind
Lørdag
Lørdag Skyet
-1°
Skyet
Flau vind
valder joakim

Ga alt i hjemmedebuten

For første gang på 15 år ble det lørdag spilt seriekamp for herrer i Surnadal idrettshall. Med Espen Fougli Vraalsen og Petter Mathisen Gievær i spissen, fikk det tallrike publikummet se mye god håndball. 

Surnadal sesongåpnet med tap mot Bergsøy på bortebane forrige helg. Lørdag var det endelig klart for hjemmekamp, og før kampen var det nærmest en elektrisk stemning i hallen. En nesten fullsatt tribune satte tydelig pris på at Surnadal endelig har herrelag igjen, og støttet laget gjennom trampeklapp og applaus.

Det var hjemmelaget som åpnet best, og gikk raskt opp i ledelsen 2 - 0. Gjestene fra Valderøya arbeidet seg raskt inn i kampen igjen, og scoret sju kjappe mål før Surnadal reduserte. Playmaker Espen Fougli Vraalsen viste svært gode takter, og skal ha æren for de mange fine angrepene til Surnadal. Banenes beste var uten tvil bortelagets målvakt, som effektivt satte en stopper for skuddene til hjemmelaget. Gang på gang reddet han såkalte 100%-sjanser, og var hovedårsaken til at Valder ledet med seks mål til pause.

Etter hvilen slapp Surnadal seg ned i forsvar i lange perioder, og slet fortsatt med å få ballen i mål. Dermed økte ledelsen til Valder sakte, men sikkert utover kampen. Gjestene vant til slutt 23 - 13, men Surnadal har ingen grunn til å henge med hodet. De viste at laget har potensiale, og med mer trening vil de garantert spille seg bedre utover sesongen. Petter Mathisen Giæver viste nok en gang at han blir en viktig spiller, og ble toppscorer med 5 mål.

valder straffe petter.jpg
Petter Mathisen Gievær scorer på straffekast - Espen Fougli Vraalsen (til venstre) følger nøye med.

Espen Fougli Vraalsen var godt fornøyd etter å ha spilt sin første håndballkamp på mange år.

- Dette var artig, og ga skikkelig mersmak. Jeg synes vi henger bra med i perioder, og når vi får spillet til å flyte kommer vi oss til mange gode sjanser. Den store forskjellen på lagene i dag er keeperen til Valder. Han var veldig god, og da ser resultatet stygt ut til slutt. Spillemessig syntes jeg ikke at vi er ti mål dårligere, sier Vraalsen som er usikker på hvor mye han kan bidra i tiden fremover. I desember blir han nemlig tvillingpappa!

- Jeg aner ikke hva jeg går til, men i utgangspunktet ser jeg for meg at jeg i beste fall kan være med på noen av hjemmekampene, sier Espen som skryter av stemningen i hallen under lørdagens kamp.

- I løpet av min håndballkarriere tror jeg at jeg kun har spilt èn kamp hvor det har vært mer folk på tribunen enn i dag. Utrolig artig at så mange tok turen for å se oss spille. Rett og slett et fantastisk publikum, sier Espen som har mange sesonger bak seg som spiller for Lørenskog. 

Neste kamp for Surnadal er søndag 13.11. Da kommer Midsund på besøk til Surnadal idrettshall.

Se tabellen her

Kampfakta Surnadal - Valder 13 - 23 ( 7 - 13 )

Stian Faksnes
Espen Fougli Vraalsen 2
Mikkel Bæverfjord 2
Helge Rodal 2
Petter Mathisen Giæver 5
Joakim Halgunset 1
Robin Tørset Brøske
Rune Fjærvik 1
Ole Joar Bruset
Vebjørn Bergheim

 

 

valder duell
valder espen vraalsen
valder joakim halgunset
valder ole joar bruset
valder ole joar
valder petter giæver
valder petter
valder petter2
valder rune fjærvik
valder stian faksnes