Onsdag
Onsdag Lett snø
-6°
Lett snø
Flau vind
Torsdag
Torsdag Delvis skyet
-4°
Delvis skyet
Svak vind
gründercamp 017_250x166

Gründere i arbeidslivet

Hele 9. trinn på Surnadal Ungdomsskule har denne uka fått i oppgave å være på en arbeidsplass, såkalt ”Gründercamp”. Dette prosjektet går ut på at elevene skal få et lite innblikk i arbeidslivet, og de får tildelt hver sin veileder og hjelper som kommer fra arbeidsplassen, en ”mentor”.

Lone Andrea Dyrli Husby, Ida Kristine Garthe, Erlend Lyngstad, Ola Talgø og Torgeir Halle (det øverste bildet) er engasjert av Amfi Kreativ for å være journalister for Trollheimsporten. Her presenterer de seg selv og Gründercamp:

Trinnet blir delt opp i grupper med fire eller fem elever, og får utdelt sin arbeidsplass med en oppgave de skal løse. Alle arbeidsplassene ligger innenfor Surnadal kommune, som for eksempel Amfi Kreativ, Skei Barnehage og Vårsøg Hotell. Målet med dette er at elevene skal bli bevisst på hvordan arbeidslivet er, og vise sin kreativitet. Uken avsluttes med en framføring om arbeidet de har gjort.

Vår gruppe skal skrive reportasjer for Trollheimsporten, der vi skal være en såkalt ungdomsgruppe. Vår første oppgave var å skrive en reportasje om Gründercamp og gruppen vår. Vi har ikke erfaring med dette, men håper vi kan lære mye.

Samarbeid med lokalt nærings- og arbeidsliv er sentralt i Gründercampen. Pådriveren for dette prosjektet er rådgiver ved Surnadal Ungdomsskule, Aase Vedul Moen. Hun sier at Gründercamp er noe hun ivrer for at elevene skal få være med på. Hun er spent på hva elevene synes om dette, og mener det er et viktig prosjekt å få med seg, siden det kan gi mye erfaring.

Gründercamp er en del av entreprenørskap, og de hjelper elevene til å tenke kreativt og finne løsninger selv. Det er teori og praksis hand i hand. Første gang det ble organisert, var i Aure for tre-fire år siden. Det er også veldig populært i Tingvoll, Rindal og Kristiansund. Alle elevene bruker mye tid på dette, de er positivt innstilt på å få gjort oppgaven.

Linn Mari Sjømo Garberg, Snorre Larsen og Niklas Møyholm (på bildet til høyre) er med i gruppa som skal jobbe hos Talgø Invest i forbindelse med Gründercampen i Surnadal.

Elevene får erfaring med hvordan det er å jobbe i grupper, og innsikt i faglige tema. Vi synes dette er veldig lærerikt, og er glad vi er med på det!

Reportasje laget av Ida Kristine, Lone Andrea, Ola, Torgeir og Erlend.