Lørdag
Lørdag Skyet
-2°
Skyet
Flau vind
Søndag
Søndag Lettskyet
Lettskyet
Flau vind
Inga Dalsegg bokutg

Inga gir ut bok

Like etter påske kommer boka om Inga Dalsegg, som er en blanding av biografi og kunstbok.

Bildet over: Inga Dalsegg med et utsnitt av boka som omhandler hennes liv og kunst.

Inga fikk ideen i forbindelse med at hun i år feirer 20 år som kunstner, og arbeidet startet før jul i 2017. Det har gått med mange sene kvelder og tidlige morgener for å få boka ferdig forteller Inga, som har gitt boka tittelen "Inga Dalsegg - Med palett og polkadotter". Interessen for boka er allerede stor, selv om den ikke er ferdig trykt enda. Inga har fått e-poster fra både USA og England med spørsmål om når boka kommer til salgs. Dalsegg har mottatt støtte fra Rindal Utviklingsfond til prosjektet.

Boka inneholder en komprimert versjon av Ingas livshistorie på ca. 60 sider, og kommer i et eksklusivt opplag på 500 stk. Den inneholder private bilder som Inga har funnet i gamle album hjemme og hos familie og venner. I tillegg finner vi sjeldne maleri som i følge Inga selv ikke er egnet til masseproduksjon, og som dermed aldri har vært til salgs i noen form. 

- Noen av bildene mine er for tunge og mørke, og disse egner seg ikke i en kalender eller på et postkort, sier Dalsegg. Det er bilder jeg bruker i foredrag, og ikke i trykksaker.

"Med palett og polkadotter" er innom forskjellige tema, og ett av de er selvsagt drapet på Ingas tvillingsøster Elin i 1996. Men også lystigere ting har fått plass i boka, som Ingas første kunstutstilling, oppussing av Dalalåven, og katten Frøya som Inga har et helt spesielt forhold til.

Dalsegg forteller at prosjektet har vokst seg større enn først planlagt, og etter hvert skjønte hun at hun hadde behov for hjelp til å sortere ut hva som skulle være med. Til dette ble forfatteren Gunn Marit Nisja hyret inn. Inga har tidligere samarbeidet med Nisja om sine fødselsdagskalendere som hun lanserte på januar i år. 

- Nå gleder jeg meg til boka kommer fra trykkeriet, sier Inga, og lover at det skal bli like etter påske. - Da blir det også en liten lanseringsbegivenhet, men den får vi komme tilbake til når boka er ferdig!