Sigrid Nerbu

Edgars fotoarkiv fra november 2009

Sæter med spettet

Edgars Fotoarkiv finner du her under På Porten (der du også finner mange andre arkivsider - blant anna Willys arkivdykk) når du er på Hovedsida. Sjå også Edgars fotoarkiv 2010, Edgars fotoarkiv 2011 og Edgars fotoarkiv 2012. Dette finner du under Edgars fotoarkiv 4. Sjå også Edgars Fotoarkiv 1, Edgars Fotoarkiv 2 og Edgars fotoarkiv 3! Det er mye å finne fra Edgar Kattem på Trollheimsporten. Utgangspunktet er Edgars Fotoarkiv under På Porten på den grå menylinja når du er på Hovedsida på den raude.
 
Har du kommentarer eller innspill til dette bruk redaktor@trollheimsporten.no.

Sammen med Fredrik Løset og Morten Halgunset har Sigrid Nerbu skrevet boka Trollheimshytta og bygdefolket. I juli hadde Trollheimsporten denne omtalen om boka, som fremdeles er til salgs.
 
Sigrid forteller videre:
Jentene bodde den gang nede i Sjølbetjeninga på høtta, og Johan snek seg til å sette et spett utfor døra der, før han gikk inn på hovedhytta til kveldkosen ved kjøkkenbordet. Så kom historia.... ohhhh.... det var skummelt! Det ble ekstra med hyl og skrik når de oppdaget spettet på utgangsdøra si, da de skulle legge seg. Og Johan lo og koste seg.
Men en gang gjorde han en vri. Han la spettet i ei seng i stedet! Og ved leggetid, posterte han utenfor under vinduet på det rommet, for å riktig få med seg dramatikken.. Han stod der en halvtime, mens jentene la seg. Men det ble mørkt å stille, ikke en lyd å høre, og han kom slukøret inn igjen. Neste morgen så snakket han frampå, om de hadde sett eller hørt noe spesielt? Men nei...
Marianne, som eide senga, hadde ikke merket noe.. Og det var riktig.. Årsaken var at sengene i Sjølbetjeninga var ektra brede, og spettet var blitt lagt litt langt inn mot veggen, og hun hadde ikke oppdaget det. Vi lo godt da.
"Sæter med spettet" fortalte han nok senere og, men det var like så arti å fortelle om jenta fra Børsa som lå sammen med et spett ei hel natt, uten å merke det.
 
Ps. Da Johan fortalte historia, så het karen Sæter, og at han var fra Rennebu. Han hadde lånt et spett på en gård, som han skulle levere tilbake en kveld. Og med det så kom han bort... som sunket i jorda...  Men han hadde senere blitt sett i fjellheimen, bærende på dette spettet. Av og til så de spettet parkert utenfor ved løer uthus og lignende. Da ville ingen gå inn der. Det ble navngitt noen troverdige personer som hadde sett han, men jeg husker ikke navna. Kanskje noen andre gjør det?
 
Sigrid Nerbu
Sigrid Nerbu med boka Trollheimshytta og bygdefolket.