Tirsdag
Tirsdag Skyet
Skyet
Flau vind
Onsdag
Onsdag Skyet
Skyet
Svak vind
Ingress

Sang for fullt hus

Vårsøghelga 2014 går mot slutten, men oppmøtet i Surna bedehus søndag ettermiddag viste at folket var langt ifra mettet. Mange hadde tatt turen til Surnadalsøra denne finværsdagen for å nyte konserten med nyutdannede sopran Sigrid Vetleseter Bøe (25), og det er de nok enstemmig veldig glad for at de gjorde.

Fredag 6. juni holdte Sigrid sin eksamenskonsert til fullt hus i Olavskvartalet i Trondheim, akkompagnert av Trygve Brøske på klaver. Ordet om den flotte konserten og Sigrids toppkarakter spredte seg raskt hjem til Surnadal, og Sigrid og hennes praktfulle sangstemme lokket også frem et fullt hus på Surnadalsøra hvor hun skulle sette frysninger på ryggen til samtlige som hadde tatt turen.

Sammen utgjorde Bøe og Brøske en fortreffelig duo, og fremførte musikk av Grieg, Heise, Dvorak, Alban Berg, Golijov, Weber, Puccini og Marthe Belsvik Stavrum. Sistnevnte var selv tilstede, og stilte sammen med Sigrids søster Nora Vetleseter Bøe opp for å kore til "Her kommer dine arme små". Som om det ikke var nok, var også fiolinist Anders Larsen med på stjernelaget denne dagen. Sammen dro de publikum med på en musikalsk reise som mange lot seg drømme seg inn i - og helst ikke ville ut av.

Av den grunn var det stående applaus og stor jubel da konserten etter 1,5 altfor korte timer så slutten. Trampeklappen bragte Bøe og Brøske tilbake på scenen igjen, og publikum fikk æren av å nyte Gershwins "Summertime" som ekstranummer, minst like flott og personlig framført som åpningsnummeret "Blåbær-Li". Applausen tok etterhvert motvillig slutt, men publikum er nok enige at dette nå har blitt en Vårsøghelg de sent vil glemme - sambygdingene har all grunn til å være stolte!

Konsert Sigrid V
Innlevelsen var det ingenting å si på!
Konsert Sigrid V
Sigrid sang for fullt hus.
Konsert Sigrid V
Konsert Sigrid V
Konsert Sigrid V
Trygve Brøske og Sigrid V. Bøe.
Konsert Sigrid V
Ydmyke tok de takknemlige imot den langvarige applausen.
Konsert Sigrid V
Trygve Brøske og Anders Larsen.
Konsert Sigrid V
Marthe B. Stavrum og Nora V. Bøe.
Konsert Sigrid V
En flott trio!