Onsdag
Onsdag Delvis skyet
-8°
Delvis skyet
Flau vind
Torsdag
Torsdag Lette snøbyger
-4°
Lette snøbyger
Lett bris
Talgø merkevare (36)_1024x793

MøreTre, T-komponent og Talgø Møbelfabrikker blir Talgø

Skal bygge kjennskap til Talgø

I løpet av kort tid vil flagg og skilt bli bytta ut hos Talgø Møbelfabrikker i Todalen, T-komponent i Rindal og MøreTre og Byggmakker i Surnadal. Alt skal samles under ett navn - Talgø! - Det skal vi bygge kjennskap til og gi Talgø best mulig grunnlag for økt salg og bedre lønnsomhet, sa marketing sjef Heid Snekvik under en stor happening for Talgø i kulturhuset i dag. Terje Talgø drog en historisk oversikt over 101 år historie for Talgø og kunne i tillegg legge fram svært positive Talgø-tall for 2010:

Ny tid på Talgø
- Ja nå er vi skikkelig i siget, sa Terje Talgø (under til venstre i storsalen i dag). - Det er ei ny tid på Talgø. Vi har hatt vekst i fleire år, mange bein å stå på, mange kolleksjoner, mange merkevarer og blir sammenlikna med de store, sa han og  viste fram langtidsbudsjettet:

I 2010 hadde Talgø ei omsetning på 439 millioner kroner. - Målet er å øke dette til 568 millioner i 2013. T-komponent er størst med ei omsetning på godt over 100 millioner kroner i 2010. Målet er 159 millioner i 2013, sa Terje Talgø. Da hadde han framfor alle ansatte i Talgø Møbelfabrikker, Byggmakker, MøreTre, T-komponent og nyeste tilvekst: Talgø Logistikk (det store varelageret på Vinstra) gått gjennom den tradisjonsrike og begivenhetsrike 101 år gamle historia til Talgø, som starta i 1899 med Thore og Thora Talgø, som tok over da Thore døde i lungebetennelse, og kanskje var en av de første industriledende kvinnene her i landet.

Ned i hel med furua
Erling Talgø tok over i 1934 og 1990-tallet ble en vekst og oppkjøpsperiode, fortalte han og nemnte at investeringene ved T-komponent i Rindal har vært 187 millioner kroner opp gjennom åra. - Så vi har bruka pæng også, slo han fast. Dette kan du lese alt om her og på heimesidene til Talgo.no.

- I 2002 såg vi at furua var på tur ned i feil retning. Vi såg også det uunngåelige. Det gikk rett til h...... til gangs, sa Terje Talgø. - Men vi reiste oss og T-komponent og Talgø starta på nytt sammen med ABC og i 2005 kom Martinsen inn som medeier og i 2009 tok Talgø Invest over Talgø Møbelfabrikker. I 2010, altså i fjor, tok Talgø over alle aksjene i MøreTre. Til slutt tok Talgø over drifta av lageret på Vinstra i fjor og danna Talgø Logistikk.

- Talgø det er vi
Vi skal ha fokus på hvert eneste ledd i heile organisasjonen og vi skal bygge videre til "alt henger sammen med alt", sa han og takka alle hver enkelt for det gode resultatet i 2010. - E e imponert! sa han og fikk stor applaus.

Heid Snekvik (over til høyre) starta i jobben 1. oktober, men den nye merkevarebygginga har Talgø arbeidet med i to år og fortsatt står mye arbeid igjen. Men i dag var det tid for lansering og D-dag for når det meste skal være på plass er 1. mars 2011.

Merkevarebygging
- Det er viktig at dere, alle ansatte tilstede i dag, får vite dette først. For det er så viktig å få dere med på merkevarebygginga. Merkevarer bygges 24 timer i døgnet, 7 dager i uka, sa ho og understreket at for Talgø blir dette en kontinuerlig prosess framover.

- Det er forskjell på varemerke og merkevare. Vi kjenner stjerna til Mercedes og Tine. Begge kunne ha vært merkene til ethvert produkt, men vi kjenner dem att som bil og smør og ost.  En merkevare er noe du gjør deg fortjent til. Og det er det vi jobber etter i Talgø. En merkevare er et rennome, et omdømme, sa Heid Snekvik.

- Å være god er bedre enn å forsøke å overbevise folk om at du er god. Vær interessant nok til å bli invitert på festen, understreket ho og sa til slutt:

LA OSS VINNE FESTEN!

Karstein Mauset, Talgøs egen trubadur, ramma inn dagen i kulturhuset med viser av Hans Hyldbakk, Perikom og ei revyvise fra Rindal. Gjertud og Litago - til stor applaus.

Under ser du litt fra kolleksjonen der tre blir en, flagg og klær - videre nederst klikker du på bildene og ser dem større og i serie:

 

Talgø merkevare (2)_1024x680
Fingermat til alle starta dagen i kulturhuset. Alle foto: Willy Karlstrøm
Talgø merkevare (4)_1024x632
Alle Talgø-ansatte på plass.
Talgø merkevare (10)_1024x1570
Karstein Mauset - Talgøs egen trubadur.
Talgø merkevare (11)_1024x744
Terje Talgø drog en historisk oversikt.
Talgø merkevare (28)_1024x1676
Heid Snekvik kan markedsføring. Sjå kor stilig ho er i rødt til logoen.
Talgø merkevare (31)_1024x541
Salgsgjengen i Talgø i kledelig rødt.
Talgø merkevare (32)_1024x691
- La oss vinne festen, var oppfordringa til Heid Snekvik.