Mandag
Mandag Klarvær
15°
Klarvær
Flau vind
Tirsdag
Tirsdag Lettskyet
14°
Lettskyet
Svak vind
klassequiz ingress

Spennende klassequiz

Onsdag var det Surnadal Ungdomsskule sin tur å delta i den landsomfattende klassequizen i NRK p1.

(Ingressfoto: Emily Pallado Stangvik, Andreas Roaldset og Erik Mikkel Settemsdal utgjør Surnadal Ungdomsskule sitt Klassequiz-lag i 2020. Her er både de og quizmaster Roar Halten i gang, mens publikum følger med.)

– Hva er kvadratrota av 256? spør Roar Halten.

Det er klassequiz i gymsalen på Surnadal ungdomsskule, og de tre 10. klassingene på podiet og tenker så det knaker.

10. klassingene har hatt en intern quiz, og de 4 deltakerne med de beste skårene får representere skolen. I år er det Emily Pallado Stangvik, Andreas Roaldset og Erik Mikkel Settemsdal som deltar med Hannah Sjøflot Bremer som vara.
 

Taekwondo og surkål

– Vi tenkte ikke på at vi var på radio mens vi holdt på, og så er det litt mindre skummelt når vi kjenner publikum, sier deltakerne. Og publikum er resten av 10. trinnet. Det er høy stemning med jubel og applaus i salen.

Deltakerne blir behørig presentert, og forteller litt om seg selv. Emily driver med Taekwon-Do, hun sier beskjedent at hun ikke er særlig god, men svart belte rundt drakta skulle tilsi noe annet. Erik Mikkel sitter i elevrådet, og holder seg oppdatert på nyhetene, og spiller dataspill.

Andreas blir beskrevet som spretten, og må ta et spretthopp før quizen settes i gang. Han er halvt estlender, og konstaterer at estisk surkål er bedre enn norsk.

Dermed er quizen i gang. Ingen av spørsmålene handler om Taekwon-Do eller surkål, men nivået er høyt.
 

Hemmelig

– Det er dritartig, sier Roar Halten.

Han stortrives som «turnerende quizmaster» på andre året, og sier det er første året de arrangerer det på denne måten med publikum. Det mener han er lurt; det blir det god radio av. Når quizen er over berømmer han deltakere og publikum for flott innsats.

Og resultatet? Det er hemmelig foreløpig, og avsløres ikke før programmet blir sendt på NRKp1 førstkommende fredag kl 14.30. Men en ting får vi lov å røpe:

–  Vi slo Sunndalen, sier Erik Mikkel, det må du få med!

klassequiz publikum.jpg
10. klassingene var publikum.

klassequiz lag.jpg
Erik Mikkel (f.v.), Emily, Andreas og quizmaster Halten.