Gammelkaran spilte og sang_700x525

Trivelig julefest med mye sang og musikk

Torsdag 29. desember arrangerte Syng med oss julefest på Eldresenteret. Hovedprogrammet var sang og musikk. Men med servering av bløtkake, loddsalg og også bildeglimt fra Frankrike, ble det en innholdsrik kveld.

 

Gammelkaran fra Meldal er ei gruppe som har spilt og sunget sammen i årevis. Den består av Roald Dragseth, sang, Sigurd Snoen, gitar, og Joralf Halsetrønning, trekkspill. Alle tre er over 80 år. De spiller og synger og skifter fra den ene melodien til den andre slik bare erfarne musikere kan. I går spilte vi på Berkåk og nyttårsaften skal vi til Løkken, sa de. Men dere synger så godt at vi vil inviterer dere til Å. Invitasjonen ble godt mottatt av forsamlingen.

Gode gamle julesanger skiftet med andre kjente toner. Glade jul, Den hvitmalte kirke og Julekveldsvisa skiftet med På låven sitter nissen, Kjære Jon og mange flere.
Helene M. Nergård viste bilder fra en tur til Nice i Frankrike som Rindal Sparebank arrangerte våren 2011. Kontrastene var store fra et vårlig Frankrike til et vinterlig Rindal.

Et lite innslag med trim til musikk, gjorde godt for alle deltakerne. Da smakte serveringen ekstra godt. Det er alltid godt med bløtkake og kaffe. Kakene har Leif Kleven bakt og pyntet. Loddsalg hørte også med, og mange fikk med seg fine blomster som var gevinstene denne kvelden. Kvelden sluttet med julesangen Deilig er jorden og med ønske om flere Syng med oss og Gammelkaran-kvelder i Rindal.

 


Leif Kleven er primus motor på disse kveldene og han ledet hele arrangementet.

 


Gammelkaran spilte og sang. Fra venstre Roald Dragseth, Sigurd Snoen og Joralf Halsetrønning.

 


Bilde tatt fra flyet. Nice.

 


Le Negresco er et berømt hotell i Nice.

 

Tekst og bilder av Helene Nergård