Tirsdag
Tirsdag Skyet
Skyet
Flau vind
Onsdag
Onsdag Skyet
Skyet
Svak vind
IMG_9319

Vårsøghelga er i gang:

Våryr, variert og vakker

Klokken 18.00 torsdag kveld braket det løs i Foajéen i Surnadal kulturhus da åpningen av den 19. Vårsøghelga ble arrangert. Årets program er bredt, variert og mangfoldig, og passer alle aldre, lover arrangørene.

De unge elevene fra Nordmøre Folkehøgskule sparte ikke på talentene sine da de åpnet Vårsøghelga med sitt utdrag fra musikalsuksessen "Legenden om Kaptein Dante". Med mye energi og stor innlevelse åpnet de Vårsøghelga 2014 i Foajéen i kulturhuset på Skei. Hele 40 ungdommer fra folkehøyskolen står på scenen søndag 8. juni kl. 18.00 for å fremføre musikalen i sin helhet, og etter hva vi var vitner til, fortjener ungdommene mange tilskuere søndagskvelden!

Arrangørene nytter anledningen til å takke alle sponsorer, bidragsytere og frivillige som har vært med på å gjøre helga mulig. - Det er veldig mange som er i sving, og det er veldig artig å se den gleden og bidragsviljen som er med på å gjøre dette til en stor happening hvert år, sier Patrick Reurink. 

Dørene til salgsutstillingen av årets vårsøgkunstner, Annelene Haftorn, i samarbeid med Surnadal Kunstforening ble også åpnet. Haftorn er en lokal kunstner, men kunsten hennes har blitt sett verden over. Hun er bosatt og arbeider på Ålvundeidet. I tillegg til en rekke utstillinger i hjemlandet, har Haftorn hatt utstillinger både i Danmark, Frankrike, Mexico og Syria. Dette er ikke første gang Haftorn har vært i Surnadal - I 1999 var hun på Kallastua. Hun har hatt mange utsmykningsoppdrag rundt omkring, og henger blant annet på fergene til Fjord1. Under Vårsøghelga finner man kunsten hennes i Finstuå på kulturhuset, og ønsker man å kjøpe, kan man ta direkte kontakt med kunstneren selv eller med en av arrangørene.

Programmet denne helga er rikt, men det blir spesielt anbefalt 5 arrangement som man bør få med seg:

  • Lørdag kl. 12.00, Surnadal Kulturhus: Hva kommer nå...? Pris kr. 100,-. Billettsalg i døra.
  • Lørdag kl. 16.30, Surnadal kulturhus: Prøysenvisene som forsvann. Pris kr. 250,-. Forhåndssalg.
  • Lørdag kl. 21.00, Åsen Bygdemusem: Valseria - eit valseverk. Pris kr. 200,-. Billettsalg i døra.
  • Søndag kl. 14.00, Stangvik kyrkje: Konsert i Stangvik kyrkje. Pris kr. 300,-. Billettsalg i døra.
  • Søndag kl. 20.00, Thon Hotel Vårsøg: Asado Y Tango. Pris kr. 600,-. Forhåndssalg. 18 år.

Mette Ormset.png
Mette Ormset presenterer Vårsøgkunstneren Annelene Haftorn.

IMG_9329.png

IMG_9330.png