Tirsdag
Tirsdag Delvis skyet
Delvis skyet
Svak vind
Onsdag
Onsdag Skyet
Skyet
Svak vind
IMG_9303

Vellykket Henningtime

I forbindelse med Vårsøghelga hadde de eldste barneskoleelevene fra Øye og Mo blitt så heldige å få en skoletime litt utenom det vanlige torsdag formiddag. De fikk tatt turen til Svorkasalen på kulturhuset, hvor selveste Henning Sommerro skulle være deres lærer for en time.

At 7. klassingene fikk komme på Henningtimen var for dem en ren bonus. Egentlig var timen tiltenkt 8. klassingene, men det skar seg, og 7. klassingene stilte opp på 2 timers varsel. 

Henning begynte timen med å fortelle om tiden da han vokste opp - om hvordan hans musikkinteresse oppstod, om da han laget gitarer på sløyden, om Ola Skei, The Beatles og Mozart. Han fortalte om den gangen de fikk betalt for spillejobben i Firkløver-sjokolade og peanutter, og da han kjøpte sin første og eneste poplåt på Hammer som ungdom: Roy Orbinsons "Pretty Woman".

For selv om Henning nok er et halvt århundre eldre enn elevene han underviste i dag, var han sikker i sin sak om at ting ikke hadde endret seg fullt så mye siden den gang han var på deres alder. Det å passe inn i mengden og ikke skille seg ut var også noe man var ganske opptatt av den gang. Som ung og beskjeden turte han slettes ikke å fortelle at han heller kjøpte plater som Beethoven og Mozart mens de andre hørte på The Beatles. Til dette hadde Henning å si: "Ikke hør på majoriteten! Ikke gå i takt!"

Henning dro fram Hans Hyldbakk fram som et eksempel for barna. - Hyldbakk var det man kan kalle en original, fortalte professoren. Dette var slettes ikke i en negativ betydning. Henning la ut om at Hyldbakk i stor grad ikke brydde seg om hva andre måtte tenke og mene. Man trenger ikke å være firkantet!

I tillegg til å spille utdrag av kjente melodier, både egenkomponert og annen musikk han beundrer, viste musikksjelen hvordan han improviserer. Han fant inspirasjon fra elevenes t-skjorter, og forklarte dem også at man finner inspirasjon til musikk overalt. I bilen, ved fossen, fra blafrende papirark.

At dette var en givende time som falt i smak hos de yngre så vel som de eldre var det ingen tvil om.

 

IMG_9292
IMG_9296
IMG_9306