Søndag
Søndag Delvis skyet
10°
Delvis skyet
Svak vind
Mandag
Mandag Skyet
15°
Skyet
Svak vind
Bussjåførene

Overvåkningskameraene ble stjålet i løpet helga

- Redd for at det blir stengt igjen

Venterommet på rutebilstasjonen i Rindal har vært mye utsatt for hærverk de siste åra. Rett før jul kom det på plass overvåkningskamera, og det ble slutt på ødeleggelsene. Men gleden varte ikke lenge. Mandag denne uka var rommet ramponert igjen, og kameraene var forsvunnet.

Bildet over: Skolebussjåførene Stig Ove Dahlen, Jan Syrstad, Kjell Bråten og Jan Erik Bolme er redd for at venterommet på rutebilstasjonen blir stengt igen.

DSC_0424.jpg

Utrivelig å komme på jobb

Gjennom flere år har det vært et problem at noen har vært inne på venterommet om kvelden eller natta og rotet og ødelagt ting. I perioder skjedde dette daglig. 

Skolebussjåførene har hatt den ubehagelige jobben med å rydde. Noen ganger er har toalettene vært stappet fulle av papir og dorullkjerner. Dette har også sjåførene vært nødt til å ordne opp i, for slik kan det jo ikke være.

Dørene til toalettene har blitt sparket i stykker, og en dør ble så ødelagt at den måtte fjernes. Det har ikke vært mulig å ha pynt på veggene, det blir revet ned og tråkket på.
 

DSC_0421.jpg
Dørene til toalettene har blitt sparka i stykker.

DSC_0423.jpg
Her var døra så ødelagt at den måtte fjernes.


Blir motløse

Sjåførene har pauserom vegg i vegg med venterommet på rutebilstasjonen, så de samles her hver morgen etter dagens første arbeidsøkt. Det har vært mye hyggeligere å komme hit etter at overvåkningskameraene kom opp.

Men mandag denne uka var det slutt på moroa. En av sjåførene oppdaget først at noen hadde vært inne på handicaptoalettet og revet løs det ene håndtaket ved toalettet med makt. Og vandalene har ikke bare revet løs håndtaket, de har faktisk tatt det med seg også!

DSC_0417.jpg
Håndtaket ved handicaptoalettet ser ut til å ha vært revet løs fra veggen med makt.

DSC_0430.jpg
Her var det ene overvåkningskameraet.

DSC_0431.jpg
Noen har revet løs kameraene og tatt dem med seg.
 

Går ut over de reisende

Så oppdaget sjåførene at overvåkningskameraene var revet løs fra veggen. Og kameraene var borte. Da kontaktet sjåførene kommunen, som har ansvar for venterommet. De håper nå at saken blir politianmeldt. De har ingen anelse om hvem som står bak hærverket, men de synes det ligner på noe mer enn "guttestreker" når skruer har blitt revet løs fra veggen, og kameraene er stjålet.

– Vi er bekymret for at det blir stengt igjen, sier de.

De viser til at venterommet var stengt mesteparten av tida i flere måneder i fjor. Det var bare åpent midt på dagen, når det var folk her. Dette gikk først og fremst ut over de reisende. Det er mest pensjonister og skoleungdom som bruker rutebilstasjonen. Pensjonister er ofte ute i god tid, og det er godt for dem å få gå inn på venterommet og sitte der og vente. Også folk som bor utenom sentrum som kommer hit for å ta bussen.

– En morgen satt det 11 personer her og ventet på bussen, og da var det dårlig vær, sier en av sjåførene.

De er fortvilet og grundig lei av den utrivelige ryddejobben. Men de håper likevel at venterommet fortsatt kan få være åpent for de som trenger å gå inn for å sitte behagelig, eller for å varme seg. De vet at det finnes mer solide overvåkningkameraer som ikke kan bli ødelagt så lett.


Oppfordrer til å tipse politiet

Rådmann Birgit Reisch sier at hun er usikker på om de som rev ned kameraene ble fanget på film, men saken vil uansett bli politianmeldt.

– Nå er det slutt på min tålmodighet. Saken vil bli anmeldt. Og hvis noen vet noe om hvem som har gjort dette, så håper jeg at de tipser politiet, sier hun.
 

Vibeke Langli.jpg
Vibeke Langli er skuffet over at noen velger å ødelegge for andre.
 

Ordfører Vibeke Langli sier at hun regner med at kommunen får satt opp nye overvåkningskamera på venterommet.

– Det ser ut som hærverket har nådd nye høyder. Det jo vært rolig siden vi satte opp kameraene, helt til nå i helga. Jeg er veldig skuffet over at noen velger og rive ned ting og ødelegge for andre, sier ordføreren.