Fredag
Fredag Regn
Regn
Flau vind
Lørdag
Lørdag Regn
10°
Regn
Svak vind
13

julekalenderen 2011

13. desember 2011

HVOR ER VI?
En fredfull plass på vår jord. Når jeg går inn porten her fordufter alle hverdagsproblemene. Ramler ned fra skuldrene. Og jeg finner ro for både sjel og sinn. Hvor er dette paradiset?

I dag hadde vi tatt turen innover mot vakre Todalen. Nærmere bestemt til Svinvik Arboret. 

Lars Gudmund Røen forteller: Dette var heimen til Anne og Halvor Svinvik, Gjengstøa, i Svinvika. Anna og Halvor, som nesten var blind, som i løpet av en mannsalder bygde opp en botanisk hage her. I dag kanskje best kjendt som Svinvik Arboret med over 250 bartreslag og 350 ulike rhododendroner. Nå tilhører det og drives det av Nordmøre Museum. Hilsen

Hallvor og Anne bodde i det huset vi ser på bildet. Det gjorde også Rolv Hjelmstad som var driver av arboretet i nesten 20 år.

Per Lilleløkken på Gjølme minnes arboretet fra sine guttedager: Dette må vel være Svinvik Arboret i Todalen.  Husker fra  60-tallet da vi var her flere år på rad og plukket plommer og epler.  Anders Børset (Børset Bakeri) hadde bil og vi var så heldige å få bli med på selvplukk til Svinvik.  Dette var stas og det er minner som sitter igjen.

Vi oppfordrer deg til å dele dine historier med oss- om du har noen gaue og fine minner eller historier fra dagens utvalgte sted. Du sender svaret til trollheimsporten@gmail.com innen kl 22.00 om du vil være med i trekningen av tre flotte premier:

Gave Fra firma Kontaktperson Vinneren er:
 Spotskinne, 3 spot  EL-CO  Nils Stokke

 Helene Nergård

 Barnesekk/svipptursekk  Surnadal Sparebank  Liv Dalsegg  Marie Helen Kvendset Fiske
 Eksklusivt TPkrus  Trollheimsporten  Willy Karlstrøm  Åge Arnfinn Vestad

NB: epostadressen trollheimsporten@gmail.com er vår konkurranseadresse, alle andre henvendelser sender du til redaktor@trollheimsporten.no

Gå tilbake til luke 6 for å se rett svar på gårdagens oppgave, og se hvem som var de heldige vinnerne. Etter å ha svart på vår julekalender kan det hende du har lyst til å prøve deg på andre også. Hva med Atlanterhavsporten sin kalender? Eller Meldal sin?

Klikk på bildet for å se det i et større format:

13