Onsdag
Onsdag Regn
12°
Regn
Svak vind
Torsdag
Torsdag Lett regn
22°
Lett regn
Flau vind
Porten-året 2016

Året 2016 på Porten

På den første søndagen i det nye året tar et tilbakeblikk på Portens mest leste saker, gjennom et innholdsrikt 2016 hvor vi passerte fem millioner visninger totalt.

Når man snakker om sidevisninger skilles det mellom "vanlige" og unike sidevisninger. Google Analytics forteller oss at vi gjennom hele året totalt har 5.302.135 sidevisninger på Trollheimsporten, hvorav 3.970.635 er unike. I 2015 så vi tilbake på totalt ca. 4.920.000 og 3.725.000 unike visninger, og har dermed lagt nok et år bak oss med en svært gledelig økning, slik som året før.

I løpet av årets 12 måneder peker desember seg ut som et høydepunkt hva visninger angår. Da passerte vi en halv million visninger (515.055), mens mai viser ca. 497.000 og februar ca. 470.000. Visningene fordeler seg på alle våre sider, både faste poster som Roteloftet og jevnlige Snø- og løypemeldinger, egne reportasjer, og meldinger fra medlemmer.

 

Høyt og lavt, smått og stort

Året har vært preget av større og mindre ødeleggelser, både natur- og menneskeskapte, og uhell og regelrett hærverk. Dette gjenspeiler seg i de sakene som engasjerte leserne våre aller mest. Fjøsbrannen i Romundstadbygda i Rindal i februar troner på toppen av våre mest leste saker med 8.200 visninger. Rundt 3.000 fikk også med seg familiens takk til sambygdingene for støtten de utviste den skjebnesvangre dagen. Hakk i hæl følger Fullstendig katastrofe, også med ca. 8.000 visninger, saken om sauebonden på Heggsetråa i Surnadal som mistet hele 71 lam til toksoplasmose. 4.500 har lest minneordet til Trollheimsportens tidligere redaktør og mangeårige primus motor Willy Karlstrøm, som gikk bort i juli.

Andre små og store alvorlige hendelser utgjør også «topplista» for 2016. Hærverk og pøbelstreker fra april, veistenging i Rindal i oktober samt husbrannen i Surnadal i januar teller til sammen over 12.000 visninger. I november smøg en svindler rundt på Rindalsskogen, i desember skapte en flomstor elv problemer ved Kvammen, en innbruddstyv snek seg rundt på Skei og en 40-åring ble funnet i god behold i Surnadalsfjorden.  

Men vi gleder oss også med sambygdingene våre når de oppnår sine mål, enten det er enkeltpersoner eller bedrifter, og april skulle vise seg å bli den store gladsak-måneden. Da tok Astrid S. Gravvold sølv i bikinifitness, Kvande & Nordvik flyttet sømmen hjem, og kunstneren Inga Dalsegg slo til med Nordmøres mest sexy bil. Men også ellers i året skjedde det svært gledelige ting som vises på leserstatistikkene våre. I juli ble to tjueåringer plutselig butikkeiere i Surnadal, i september ble det klart at Tor Rune Halset er ny hotelldirektør i på Vårsøg hotell, samtidig som 17 topp motiverte mesterbrevtakere startet på kurs. I oktober åpnet Nye Don & Bella på AMFI Surnadal, og i november ble Rindalsmessa sparket i gang.

Kulturelle begivenheter er det mange av i bygdene våre, likeledes sportslige høydepunkt. På Portens "kulturtopp" troner Svanhild Husbys vemodig vakre Lykkeland fra oktober, Norges Bygdeungdomslags landsstevnes avslutningskonsert i juli og Norsk Vandrefestivals smakfulle festaften i Rindal i september. Blant de utallige små og store sportsøyeblikkene fenget Harald Poldens knockout stort i september, tett fulgt av Nordmarkstråkket i juli, og det 55. Rindalsrennet like før jul ble en av de mest populære sakene helt på tampen av året.

 

Vi på Porten takker våre lesere, medlemmer og annonsører for året som var, og ser frem til å dele store og små øyeblikk med dere i 2017. Godt nytt år!