Handball Rinda IL 1988 Gjertrud Kvam_1024x639

... og et bilde til fra Rindal IL i Willys arkivdykk 159

Baneåpning i Rindal...

Denne gangen har Willy funnet fram til to bilder fra gamle Rindal IL i arkivdykket. Det første er fra baneåpning ved Bolme skule høsten 1987 med Gjertrud Kvam og Mona Bolme. 70 000 kroner kosta banen ved dagens barnehage - mye penger den gangen og dårlig vær gjorde det vanskelig å få til denne reåpninga av banen. Oddbjørn Heggem kan fortelle at det siste bilde er av hovedkomiteen i Rindalsfestivalen:

Dette bildet er henta fra reåpning av utendørsbanen ved Bolme skule i Rindal. Det er fra høstyen 1987 og vi ser Gjertrud Kvam, handballansvarlig i Rindal IL den gangen, sammen med en av de yngste deltakerne under reåpninga av banen, Mona Bolme.

Åpninga kom i stand etter lang tid med store problemer og elendige baneforhold. Den ble markert med kamper fra mini til P16 og med gjester fra Bøfjord og Løkken på besøk.

70 000 kroner kosta det å få i stand banen, der det i dag er barnehage - og for første gang på tre år kunne Rindal IL vise fra handballaktiviteten i bygda. Vinters tid levde handballen i Rindal en normaltilværelse med Surnadal Idrettshall som heimebane. Rindal IL aktiviserte rundt 50 aktive handballkastere.

Kos deg med arkivdykket. Har du kommentarer eller noe du vil fortelle omkring dette arkivdykket fra Willy - bruk: redaktor@trollheimsporten.no og del det med alle på Trollheimsporten.

Willys arkivdykk er bildeglimt, reportasjar og avisstoff fra eit mangslungent og omfattande bilde-, film- og klipparkiv til Willy Karlstrøm i Trollheimsporten. Willys arkivdykk finn du under På Porten på den grå menylinja, når du er på Hovedsida på Trollheimsporten. Alle arkivdykk er tilgjengelege på Willys arkivdykk, Willys arkivdykk 1, Willys arkivdykk 2, Willys arkivdykk 3 og Willys arkivdykk 4 - der du finn dette stoffet. I tillegg finn du mykje anna godt stoff under På Porten - blant anna frå Edgar Kattem, Edgar Landsems utklipp fra Øvre Sæter Camping og Harald Solvik (dei siste to under Willys arkivdykk).

Under ser du et anna bilde fra Rindal IL. Dette veit Willy lite om, men kanskje leserne kan bidra - bruk redaktor@trollheimsporten.no. Vi kjenner igjen Oddbjørn Heggem, Egil Bolme og Oddbjørn Grytbakk (bak), med Unni Bolme og Wigdis Beate Løseth foran.

Oddbjørn Heggem forteller: Det nederste bildet er hovedkomitee i Rindalsfestivalen - sikkert i 1987 det også. Arrangør Rindal IL (av 1932). Åge og Sambandet spilte ved Bolme skole, og vi fikk et heidundrende overskudd. Bildet er tatt på verandaen på Bakkeset, og navna stemmer.