Willy230111 B0012

Willys arkivdykk nummer 52

Basarer i Trollheim og Skogsletta i 1980-åra

Denne gangen har jeg plukket fram noen bilder som neppe er vist fram før. De er fra i alle fall to basarer - Trollbasar i Trollheim og Torshallbasar i Torshall - henholdsvis arrangert av Sportsklubben Troll og Rindal IL i de ulike klubbhusa. For å ikke trø feil utfordrer Trollheimsporten leserne til å komme med namn og kommentarer - på bildet innledningsvis kjenner vi igjen Mats Løfaldli og Gisle Haugen. Flere kommentarer er på plass og vi trødde litt feil lell. Det er Skogsletta og ikke Torshall - og er det Elin eller Lars Ole?

Willys arkivdykk finner du under På Porten på den grå menylinja når du er på Hovedsida på den raude. Denne saka finner du under Willys arkivdykk 1. Du kan også lese mye anna arkivstoff på Trollheimsporten med Edgars fotoarkiv, Bjørn Tores arkivdykk og Annes: Språk og sånn under På Porten. Klikk deg fram.

Til venstre ser du Mats Løfaldli og Gisle Haugen trolig under en basar på Torshall.

Basarene er hold levende fortsatt og i dag er det Torshallbasar for Torshall BA, mens IK Rindals-Troll har basar i Rindalshuset og IL Rindøl på Skogsletta. Andre lag og organisasjoner har også basarer.

Har du kommentarer eller kanskje du kjenner de på bildene bortsett fra dem vi namngir - bruk redaktor@trollheimsporten.no.

Og det har Egil Sæther gjort::
Jeg kjenner "tøttene" helt nederst. Til venstre: Ellinor Trønsdal (nå Trønsdal Lund) og Liv Randi Eide.

Arnfinn Løfaldli:
Jenta som sitter på fanget til Gisle Haugen ovafor her må vel være søstra Sigrid ( nå Flor). Ingrid Haugen er også med saman med to  
av barna sine.

Gisle Haugen skriver om bildet ovafor (fasit!):
Bilde fra basaren er tatt på Skogsletta og ikke i Torshall som dere skriver.
Arnfinn tar nok feil når han skriver at det er Sigrid som sitter i fanget mitt. Det er min eldste datter Laila Haugen, og hun er 4 år på bildet. 
Bestemora hennes, Ingrid Haugen prøver å tippe hvor mange erter det er i glasset.
Bildet tror jeg er tatt høsten 1983.

Tone Bolme og Elin Randahl Vullum: Tror vi vet navnet på noen på gamlebildene.
Jenta som trekker lapper i kinna tror vi er Elin Randahl Vullum (tidligere Bolme). Litt usikker, men var noe kjent. :-)
På bilde av familien Haugen, ser vi Bjørn Ove Røen i bakgrunn.
Dama som sitter og selger lodd, nærmest kamera er mor til Gunvor Landsem.
Usikker på navn.  (Ingeborg Landsem (red.anm.))

Johan Landsem har denne kommentaren: Edvin ved lykkehjulet: Fra venstre Lars Ole Løset og Gunvor Landsem.

Og Rakel Ree Lilleholt har denne kommentaren: Jeg skal være fosiktig med å si at Elin Vullum tar feil når hun kjenner igjen seg seg på bildet fra basar, og tar derfor forbehold, men jeg er ganske sikker på at gutten som trekker tombola er Lars Ole Løseth.

Bodil Arnestad legger til dette: En av grunnene til at man trodde det kanskje var Torshall er muligens lykkehjulet der er bilde av? Står greit med store bokstaver TORSHALL på dette. Men dette lykkehjulet har alltid (?) blitt brukt på alle (?) basarer i bygda - tror det bare er Torshall som eier lykkehjul!

Hei igjen, skiver Elin Randhal Vullum til oss: Ser at det tviles på at det er jeg som er på tombolabildet, og det er godt mulig. Men jeg ser også at Lars Ole Løset er blitt gjenkjent både på lykkehjul og tombolabilde, som to ulike barn. Så hvem har rett på det? Kan Lars Ole bekrefte dette selv kanskje? Er det ikke meg på bildet, må det være en blåkopi! Samme hårsveis og munn.
Og litt seinere fra Elin: Nå ser jeg at det er skrevet feil på en av kommentarene. Rekner med Johan Landsem mente Lars Ole ved kinna, og ikke lykkehjulet? Da stemmer det at både han og Rakel skrev Lars Ole på samme bildet.

Da nærmer vi oss enighet - men Elin har heilt rett. Det er utrolig likt, derfo blir det også litt tvil - og svært trivelig at dette engasjerer så mye som det gjør (Willy).

Klikk på bildene og sjå dem større og i serie:

 

Willy230111 B0015
Her tar Inge Grøseth lodd under en Trollbasar i Trollheim. Alle foto: Willy Karlstrøm
Willy230111 B0016
Edvin Bakken ved kinna i Trollheim - kjenner du fleire - bruk redaktor@trollheimsporten.no.
Willy230111 B0017
Her er vi i Torshall og han ved lykkehjulet heiter Wuttudal til etternamn. Kjenner du fleire?
Willy230111 B0018
To unge, dengang frøkener, på basar i Torshall. Hvem er dette? - redaktor@trollheimsporten.no. Se ny kommentar ovafor!