OLmønstring 1 52_1024x731

60 år siden OL-mønstringa i Rindal

Bilder OL-mønstring 1952

Harald Solvik har sendt tre bilder fra mønstringsrennet til OL i 1952, som gikk i Rindal i januar det året. To av bildene viser publikum og har stått på trykk i klubbavisa (Trollposten 1984 og Rindalstroll’ 1991). Trollheimsporten oppretter ei egen side for Harald Solvik, slik at dette bildestoffet enkelt blir tilgjengelig for alle.

Du finner sida til Harald Solvik under Willys arkivdykk neders under På Porten på den grå menylinja, når du er på Hovedsida. Her finner du mye godt arkivstoff du kan kose deg med!

Det har vært sagt at det var ca 7.000 tilskuere på rennet (se bildene over og under - tjukt av folk langs løypa). På bildet over ser du Holt (til høyre), der Even Landsem hadde skifabrikk - Landsem skifabrikk - sør for Trollbanen i dag. Under ser du Rindal sentrum med kirka i bakgrunnen.

Jon Sveen var redaktør av klubbavisa og han har gitt alle bildene som ble brukt til IK Rindals-Troll. Undertegnede har scannet disse bildene og de finnes på min pc.

 

Det tredje bilde, med Brenden i sporet foran Mikal Kirkholt (til høyre), er scannet fra album som jeg har lånt av Birgit Landsem. Bildet er tatt ved ”Myrhuset” som lå på myra nedenfor og vest for Landsemgårdene.

 

Mvh Harald Solvik