Sukkerbrødbunn

Matspalte: Den gode maten

Bløtkake til 17. mai?

Det kan av og til være en utfordring å få til en vellykka kakebunn/sukkerbrød. Denne oppskrifta har jeg fått fra Bjørg, og den har til nå blitt vellykket hver gang jeg har bakt den, forteller Britt Grete Moen i Den gode maten. Oppskrift får du her!

Oppskrifta står også i den første Furkunnjmatboka. Denne kakebunnen kan være basis til mange gode kaker, klassiske bløtkaker, og som jeg baker i dag; romkake. Det er fint med ei god kake som kan stå seg i noen dager og da er romkake tingen.

 

Romkake av hjemmelaga sukkerbrød

6 egg
300 g sukker
150 g hvetemel
150 g potetmel
1 ts bakepulver
1 ss kaldt vann

Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland sammen det tørre og bruk gjerne en sikt når du tilsetter melblandingen i røra. Vend melblandinga forsiktig inn og tilsett vann til slutt.

Ha røra i en rundform på 26 cm diameter.

Stekes på 180 grader i ca 40 minutter, midt i ovnen.

Avkjøl og del sukkerbrødet i to. Dynk med saft evt. et par romdråper utblandet i vann.

Jeg gjør det så enkelt at jeg bruker 1 boks ferdiglaget romkrem som jeg blander med krem piska av ca 1 dl fløte. Ha romfyllet på kaka og legg overdelen oppå.

Smør et lag med melisglasur på toppen og pynt med det du vil. Jeg skal se hva jeg finner, kanskje noe strøssel, kakepynt, revet sjokolade.

Melisglasur lages av melis og melk, evt. bruk en eggehvite og bland med melis, da får du en fin melisglasur som ikke sprekker.

 

Sukkerbrødbunn i ovnen.jpg