W0909100014_1024x692

Willys arkivdykk 17

Brannøvelse ved Surnadal ungdomsskole midt på 1980-tallet

Denne gangen har jeg funnet fram bilder fra ei brannøvelse ved Surnadal ungdomsskole fra midten av 1980-åra. Jeg tør ikke å tidsangi det nærmere, men brannsjef er Leif Peder Fugelsøy og han har ei stødig hand om brannslokkingsapparatet. EDIT: Kari Mette Skjølsvold har kjent igjen noen fjes, samt Marina Kvendset Fiske - og nå har vi fått kommentar fra Hanne Mari Sæther - langvegs fra:

Foruten brannsjefen kan ikke undertegnede kjenne igjen noen her. Da blir det spennende å sjå om våre mange lesere i Surnadal kan hjelpe oss - litt av ei utfordring - send kommentarer og namn til: redaktor@trollheimsporten.no.

 

Kari Mette Skjølsvold skriver dette til "Porten":
Denne gjengen er like gamle som meg, og gikk på ungdomsskolen i 1986 - 1988. Jeg klarer å plassere noen av dem. På bildet der de står rundt tønna ser jeg; Nr. fire fra venstre er Litjmann Bredesen, bak Leif Peder står May Aina Skjermo, videre står Atle Polden, Tor Bævre, Ragnar Talgø, Ronny Kvande, og ved siden av han står Paul Ove Sandvik. Nr to fra høyre er Hanne Mari Sæther, nr tre kan være Mona Rita Brøske, men her er jeg usikker. Han som står bak han i den hvite lua, tror jeg er Rune Mikkelsen. Resten klarer jeg ikke å sette navn på. Husker fjesene, men ikke navna. Håper ingen blir fornerma om jeg har tatt feil.

 

Marina Kvendset Fiske kommer med dette tillegget (03.10):
Årstalet er nok vinteren -86 eller 87, ut i frå kven som er med på bileta. Vi kan sjå både Karina Wigum, Magne Skuggevik, og Arne Heggem, som gjekk i min klasse, samt vi skimtar i Hanne Sæther, Lisj’mann Bredesen, Stig Are Gulla, Trond Gullik Mikkelsen, Gry Normann og Mona Brøske. Mange fleire kjente fjes, men ”kjem ikkje på” i farten både fornamn og etternamn på dei. (Guten som prøvar brannslokkingsapparatet heiter Talgø).

Eg hugsar denne dagen godt, for det var både artig og spent å få prøve å slokke flammane! Minnast og at det var ein retteleg kaldversdag med fleire kuldegrader!

 

Fantastiske bilder som vekker mange minner! Det skriver Hanne Mari Sæther til Trollheimsporten:
De fleste på bildene gikk i klasse 7C på Surnadal ungdomsskole i 1986. Og alle navna som tidligere er nevnt er riktig.
Tillegsopplysninger: Tønnebilde: Fra høyre: Astrid Margrethe Dalen, Hanne Mari Sæther, Mona Rita Brøske (nå Rønning), Joar Hansen - venster: Marit Sandnes og Gry Nordmann.
Og han som slokker brann er Ragnar Talgø.

Vennlig hilsen
Hanne Mari Sæther, rådgiver/utreder RENATE-senteret, Nasjonalt senter for realfagsrekruttering.
 

Flere av våre lesere oppfordres til å sende inn kommentarer og navn til: redaktor@trollheimsporten.no.

 

Trollheimsporten fortsetter sine dykk i arkivet til Willy og du finner alle artiklene her på Willys arkivdykk under På Porten på Hovedsida på Trollheimsporten.

Klikk på bildene og sjå dem større og i serie - som vi ser er det vinter under denne brannøvelsen.

 

W0909100013_1024x1434
W0909100016_1024x1296
W0909100015_1024x729
W0909100014_1024x692