Sæterbakken Ola Fiske

Willys arkivdykk 96 - fra midten av 1980-åra

Da Sæterbakken ble fylkesanlegg

I 1986 eller 1987 (vinteren) ble Sæterbakken ved Sagatun bygd ut til et topp moderne småbakkeanlegg for hopp. Stort sett er det de samme bakkene som står i dag. Den gangen fikk det status som fylkesanlegg og Willy var på reportasjetur og befaring for ei herværende lokalavis, sammen med blant anna Ola Fiske. Samtidig kom ei av de første tråkkemaskinene til distriktet og det var ikke til alpinbakken, men til Nordmarka Skisenter forteller Jon Nordvik, som sammen med Lars Gudmund Røen og Asbjørn Foss har kommenterte bildene:

Over den nye Sæterbakken, der det snekkeres hopp i midten 1980-åra. Til høyre Ola Fiske med det moderne fylkesanlegget.

Willys arkivdykk finner du ved å klikke på linken og Willys arkivdykk 1 ligger her. Willys arkivdykk 2, der du finner dette stoffet, ligger her. Du finner linker til mye godt arkivstoff på Trollheimsporten ved å klikke på På Porten på den grå menylinja, når du er på Hovedsida på den raude.

Er det noen som har kommentarer til dette arkivdykket, er det bare å bruke: redaktor@trollheimsporten.no.

For å få fine bilder, kleiv vi heilt opp til hoppet - og nedenfor ser du resultatet. Ellers kom en av de første tråkkemaskinene til dalføret, naturligvis til alpinbakken. Nederst ser du denne i tett snøvær og her skulle vi ha hatt namn på personene - bruk redaktor@trollheimsporten.no. Willy kjenner igjen en ung Jon Nordvik - men hvem er de andre?

Og vi har fått hyggelige kommentarer og meldinger - først fra Lars Gudmund Røen, så fra Asbjørn Foss og til slutt fra Jon Nordvik:

Hei! Mener å kjenne igjen to av karene sammen med Jon Nordvik. Fremst Rolf Næss, J N og
Anders Sylte. Bakerste mann var værre.

Mannen i oljehyre (fra Sæterbakken) tror jeg er Olaf Fiske, far til Ola.

Mvh Lars Gudmund Røen

Asbjørn Foss: Det er nok tråkkemaskina på skisentret, Nordmarka. Personene er Rolf Ness - Jon Nordvik og Andes S Sylte. Mannen med bart husker jeg ikke navnet på.

Bildet viser tråkkemaskina som ble innkjøpt ved Nordmarka idrettssenter i 1986, det er ikkje i alpinbakken. Personene på bildet er frå venstre daverende formann i skigruppa Rolf Næss, Jon Nordvik, Anders S. Sylte og mannen til høgre kan vera ein representant frå leverandøren. Bildet er sannsynlegvis teke i 1986.

Hilsen Jon Nordvik