Torsdag
Torsdag Kraftig regn
Kraftig regn
Lett bris
Fredag
Fredag Regn
Regn
Svak vind
skulemester 10001_1024x785

Willys arkivdykk 115 frå Driva 1985

Den første skulemesteren i Rindal

Dette arkivdykket er ein artikkel frå Driva 28. september 1985 om den første skulemesteren i Rindal - og teiknaren som fôr til Amerika. Det var John P. Bolme som fortalte til Willy om Anders Greusson Vik. Det var eit jordfunn av ein medalje på Kvilset i Rindal sentrum som var bakrunnen for historia og reportasjen:

Dette jordfunnet vart gjort ved nedgangen til fraukjellaren til eit gammelt fjøs i Rindal sentrum. Medaljen er ein god del større enn ein femkrone, 4 cm i diameter og 4 mm tjukk. Les meir i reportasjen om kva som står på medaljen og kva motiva er.

Har du kommentarar eller noko du vil fortelle omkring dette arkivdykket frå Willy - bruk: redaktor@trollheimsporten.no og del det med alle på Trollheimsporten.

Willys arkivdykk er bildeglimt, reportasjar og avisstoff frå eit mangslungent og omfattande bilde-, film- og klipparkiv til Willy Karlstrøm i Trollheimsporten. Willys arkivdykk finn du under På Porten på den grå menylinja, når du er på Hovedsida på Trollheimsporten. Alle arkivdykk er tilgjengelege på Willys arkivdykk, Willys arkivdykk 1, Willys arkivdykk 2 og Willys arkivdykk 3 - der du finn dette stoffet. I tillegg finn du mykje anna godt stoff under På Porten - blant anna frå Edgar Kattem, Edgar Landsems utklipp fra Øvre Sæter Camping og Harald Solvik (dei siste to under Willys arkivdykk).