Matspalte: Den Gode Maten

Diskogris

Det er fortsatt mørke og kalde januardager, og ikke minst stort snøfall de siste dagene. Da er det tid for å kose seg litt ekstra inne og prøve nye spennende, enkle, gode matretter.

For min del ble det et tilbakeblikk på mat fra 90-tallet. Vi var så heldige å bo i nabolaget til en gård som drev med eggproduksjon, som seg hør og bør ble hønene slakta og ribba etter ei viss tid og solgt som god kvardagsmat. Dagens oppskrift er etter inspirasjon fra den svært lokale retten Diskohøne, en slager på Drogsetmoen på 90 tallet. Jeg har nå bytta ut hønsekjøtt med svinekjøtt, nærmere bestemt pulled pork fra Gårdslakteriet Sylte, det ble en suksess i følge de to som satt i smakspanelet mitt.

 

Diskogris for 4 personer

Beregn ca 200 g pulled pork pr. person (marinert og kokt svinekjøtt)

1 løk

4 ss grillsaus (barbequesaus)

4 ss sterk sennep

2-3 ts honning (jeg bruker selvfølgelig honning fra Svealia)

Riv kjøttet i strimler (pulled pork er langtidskokt svinekjøtt som er svært mørt). Legg kjøttstrimlene i en stekepanne, slå over krafta som er i posen. La dette stå å putre i et par minutter.

Rens og skjær løk i skiver/biter og tilsett sammen med grillsaus, sennep og honning.  Juster smaken slik du vil ha den med å tilsette evt. litt mer grillsaus, sennep eller honning. Det viktigste når du lager mat er å smake underveis.

La alt stå å småkoke/putre mens du koker ris og lager en god grønn salat.

Server diskogrisen med kokt ris, salat og det viktigste av alt… potet sticks!

Dagen er redda og du blir SÅ goddemt, glad og fornøyd selv om det er svartaste vinteren.

Pulled pork fra Sylte kjøpte jeg hos Colonialhaven i Surnadal.

Diskogris 1_690x518.jpg

Diskogris 2_690x518.jpg

 

Diskogrisen er bare én av mange flotte oppskrifter fra Britt G. Moens matspalte Den Gode Maten. Den finner du i sidemenyen under menyvalget På Porten på hovedsiden.