marengskake 17mai

Den Gode Maten:

Favoritt til festen

Det er mange varianter av marengskaker som florerer. Denne marengskaka med nydelig eggekrem av ekstra gule eggeplommer fra Tuppen & Lillemoregg og bær som pynt er absolutt min favoritt. 

Du kan gjerne bake marengsbunnen et par dager før du skal pynte kaka, jeg baker i dag og pynter nærmere 17.mai tenker jeg. Derfor bruker jeg bilde av ferdig kake fra Furkunnjmatboka, Enkelt & Ekte. Oppskrifta fikk jeg på en skoleavslutning for 10.klasse på Meldal Barne og ungdomsskole for mange år siden og den har siden vært brukt mye.

Marengskake
Bunner:
4 eggehviter
3 dl sukker
3 dl puffet ris
Eggehvite og sukker piskes stivt, vend forsiktig inn risen. Stekes i langpanne midt i ovnen på 125 grader i ca. 1 time, skru av varmen og la den stå ca 15 min. Legg den på rist og ta av bakepapiret.

kakebunn.jpg

Fyll:
4 eggeplommer
1 dl sukker
1 dl fløte
1 ss hvetemel
100 smør
Evt. revet skall av en halv appelsin eller 2-3 ts appelsinlikør.
Bland eggeplommer og sukker i en kjele, tilsett fløte og varm forsiktig opp under omrøring,  småkok kremen til den begynner å bli tykk. Ta kjelen av platen og rør inn smøret. Ha i evt. appelsin/likør. Avkjøles.
Del marengsbunnen i to. Bre kremen på den ene og legg den andre over.

Pynt:
4 dl fløte
Frukt og bær
Stivpisk fløten og ha over kaken. Pynt med frukt eller bær; jordbær, bringebær, hermetiske mandarinbåter, kiwi. Bruk det du liker og har til rådighet. Et glass halvtørr hvitvin smaker ypperlig til.