Fredagstaco

Matspalte: Den Gode Maten

Fredagstaco med ny vri

Taco har for mange blitt tradisjon på fredager. Vi mennesker er rare; vi tilpasser oss og tar til oss nye vaner og skikker som blir servert oss i form av reklame.

I dag har jeg laga taco med svinekjøtt. Gårdsslakteriet Sylte har pulled pork klart til servering og da er det lettvint og bare varme opp dette i panna. Med litt ekstra krydder og grillsaus smaker dette fortreffelig sammen med salat og nachochips/tortillachips.

Litt om svinekjøttet jeg bruker: Pulled pork er en amerikansk bbq-rett som har gjort sitt innrykk på norske middagsbord de siste årene. Pulled pork lages ved å grille eller steke svinekjøtt på lav temperatur over lengre tid, til det blir så mørt at kjøttfibrene lett kan plukkes fra hverandre. Ofte marineres kjøttet i kraft eller en bbq-saus etter at det er stekt og revet opp. Gårdsslakteriet Sylte har faktisk pulled pork ferdig til bruk, det vil si at det er sousvidebehandla. (Sous-vide (under vakuum) er en måte å tilberede mat, der maten vakumpakkes, stort sett i plast, og varmebehandles i emballasjen.)

 

Taco av pulled pork

Til 4 personer

Ca 800 g pulled pork (strimla svinekjøtt kan også brukes)

1 kinesisk hvitløk

½ fersk chili

1 dl grillsaus

Salt og pepper

 

Plukk/del kjøttet fra hverandre og varm kjøttet i ei stekepanne, tilsett hakka hvitløk og chili. Dette stekes litt før grillsausen tilsettes. Smak til med litt salt og pepper og la retten stå å småputre i ca 5 minutter.

Kjøttet er nå klar til servering og jeg bruker å kutte gode grønnsaker i passende strimler/biter og serverer hver for seg. Så kan alle blande og bruke de grønnsakene de liker.

Salatblader, tomater, agurk, rødløk, mais er mine favoritter.

Litt rømme og revet ost er også godt følge i tillegg til nachochips eller tortillachips.

Kos deg med god, enkel mat på fredag!

 

Britt G. Moen