023

Matspalte: Den Gode Maten

Grønnsaksuppe med svineknoke

Det er tid for gode norske rotgrønnsaker. Økologiske grønnsaker fra Oppistua Øye ble hovedingrediensen i dagens suppeoppskrift.

Hvorfor ikke pøse på med sunne, gode norske grønnsaker nå som vi har så god tilgang. Økologiske grønnsaker smaker etter min mening bedre enn «vanlige» grønnsaker. Det er sikkert delte meninger om dette, men velg norske grønnsaker når vi har sesongen her. Svineknoker fra Gårdslakteriet Sylte gir en god kraft til denne suppa. De ferdige knokene med kraft er det bare å varme i vannet som skal brukes til suppa, du bruker kun tid på å koke grønnsakene møre. Så dette er rask og sunn middagsmat til mange!

Ca 400 g ferdig kokt svineknoke uten bein (2 knokeskiver)

2 l vann

6 gulrøtter

1 lita kålrot

5 poteter

1 løk

1/2  sellerirot

fersk ingefær

rosepepper

salt

bladpersille

Ha vannet i en kasserolle og tilsett svineknokene med krafta i fra posen de ligger i.

Vask og rensk grønnsakene. Skjær de i passende terninger/biter og tilsett i suppa. Ta ut svineknokene og rens bort flesk, svor og bein som du ikke vil ha med i suppa. Del kjøttet i terninger og tilsett, la alt småkoke i 10-15 minutter.  Bruk de rotgrønnsakene du har i hus, jeg brukte det jeg fant i kjøleskapet.

Smak til med ingefær, hele rosepepper og salt. (Du kan også bruke vanlig malt pepper).

Hos meg står det fortsatt urter i kassene ute og jeg tok inn en neve med bladpersille som jeg kutta opp og hadde i suppa. Tørka timian er også godt i grønnsaksuppe.

Flatbrød med dill og havsalt fra Mosbøen Gård smakte utmerket til.

Dette ble mye suppe i alle fall nok til 5-6 personer, så restene ble satt kaldt og blir restemiddag neste dag.

018.JPG

015.JPG

Tekst og foto: Britt G. Moen.