Havrevafler 2

Den gode maten

Havrevafler

Den Gode Maten ønsker alle et riktig Godt Nyttår med en sunn vri på vaflene.

Januar er måneden alle skal starte et nytt og bedre liv, spesielt når det gjelder trening og kosthold. Etter et par intensive uker med trening og diett har veldig mange falt av og ender i de gamle vanene igjen. Kunsten kan kanskje være å prøve finne noe man kan leve med over tid, ja bokstavelig talt LEVE MED! Legg opp en plan med aktiviteter som er overkommelige og ikke minst sats på et balansert og sunt kosthold som hele familien kan ha glede av.

Jeg er alltid bevisst på og ikke bruke så mye hvetemel og sukker i hverdagsmaten. Selv om jeg hverken er intolerant eller allergisk mot matvarer, kjenner jeg på kroppen at hvetemel og sukker ikke funker så bra over lengre tid. Ikke noe problem å skeie ut på helg av og til, men som vi kanskje vet er det mest hverdager. Vafler med havremel og havregryn ble da god kveldsmat etter første timen med yoga etter juleferien.
 

Havrevafler 1.jpg

Havrevafler

4 egg

3 dl kulturmelk

3 dl melk

2 dl havregryn

2 dl havremel

2 dl hvetemel

3 ss rapsolje

2 ts vaniljesukker

½ ts salt

1 ts kardemomme
 

Eggene knekkes og røres sammen i en bolle. Jeg bruker Tuppen & Lillemor sine egg som er ferskere når de kommer på butikken enn mange andre egg, en ekstra gul plomme er også fint i bakst. Rør i resten av ingrediensene og la vaffelrøra stå og svelle i 10 minutter. Juster med mel til røra blir bra å steke. Jeg bruker litt hvetemel, dette for at vaffelrøra skal «henge sammen».

Alle ingrediensene jeg har brukt i denne vaffelrøra er rester i fra kjøleskap og skap etter juleinnkjøpene. Ikke vær redd for å prøve deg fram med andre typer mel eller smaker. Youghurt, kesam og cottagecheese smaker ypperlig i vaffelrøre.

Rester av edamerost, spekeskinke og grønnsaker ble ypperlig som pålegg .

Nyt med god samvittighet.

 Flere oppskrifter fra Britt G. Moen finner du her, i Trollheimsportens matspalte "Den gode maten". Du finner den også via menyvalget "På Porten", eller ved å klikke på "Den gode maten" sin logo i høyre marg.