Søndag
Søndag Skyet
17°
Skyet
Svak vind
Mandag
Mandag Skyet
16°
Skyet
Lett bris

Human-Etisk Forbund Indre Nordmøre lokallag

Human-Etisk Forbund Indre Nordmøre lokallag omfatter Halsa, Rindal og Surnadal, Sunndal og Tingvoll kommuner. Lokallagsstyret er ledet av Unni Røkkum fra Tingvoll, laget har knapt 300 medlemmer.

Hum konf.jpg
En egen seremonikomite arrangerer Humanistisk navnefest og Humanistisk konfirmasjon i Surnadal Kulturhus. Vi trenger flere frivillige til små og store oppgaver. Send en e-post til moreogromsdal@human.no dersom du er interessert. Forutsetningen for lokalt tilbud er lokalt engasjement.Informasjon om våre seremonier i Surnadal/Rindal/Halsa området er inkludert nedenfor. Mer utfyllende informasjon ligger på forbundets nettsider, www.human.no.I tillegg til seremonier har vi et aktivt miljø i fylket, med kurs, fylkessamlinger, og et utall aktiviteter, bl.a. under Humanistisk uke årlig. Alle åpne aktiviteter ligger på vår aktivitetsside. Vi har også en Facebookside for lokallaget samt fylkeslaget, trykk «Like» på sidene så får du oppdatering om våre aktiviteter.
Humanistisk konfirmasjon

Konfirmasjon er et tilbud til all ungdom som ønsker et kurs i livssyn og etikk, med en høytidelig og verdig seremoni som avslutning på dette. Både kurs og seremoni er på et humanistisk grunnlag. Barn av medlemmer får rabatt på konfirmasjon og seremoni. Både kurs og seremoni arrangeres hvert år lokalt i Surnadal/Rindal.


Navnefest.jpg

Humanistisk navnefest

Seremonien er en feiring av barnet. I første rekke handler det om å feire at et barn er født og har fått sitt eget navn, en identitet og å ønske barnet velkommen til verden. Seremonien arrangeres lokalt årlig, evt to ganger årlig ved stor pågang.


Humanistisk vigsel

Humanistisk vigsel er en vakker og stemningsfull seremoni som både feirer og bekrefter at to mennesker har valgt hverandre, og at de ønsker å bygge sitt samliv på humanistiske verdier. Minst en i paret være medlem av Human-Etisk Forbund. Det er stor pågang – spesielt i sommerperioden – vær tidlig ute med forespørsel.


Humanistisk gravferd

Humanistisk gravferd er en minnehøytidelighet hvor den avdøde er i sentrum. Seremonien gjennomføres på et rent menneskelig, humanistisk og verdslig grunnlag, uten religiøse innslag. Begravelsesbyrået hjelper deg med å få i stand en Humanistisk gravferd, byrået tar kontakt med Human-Etisk Forbunds fylkeskontor for å avtale videre.


For påmelding og mer informasjon, se www.human.no. For spørsmål kontakt moreogromsdal@human.no, telefon: 71 21 56 05