Mandag
Mandag Delvis skyet
15°
Delvis skyet
Flau vind
Tirsdag
Tirsdag Lettskyet
Lettskyet
Svak vind
Fagforbundet logo

Ikke rør arbeidsmiljøloven!

Vi vil ha en leder i vår kommune som sier nei til å innføre økt midlertidighet.

I Regjeringens endringer i arbeidsmiljøloven åpnes det for å kunne ansette hele 15 % midlertidige ansatte uten en begrunnelse for det. Dermed fjernes den grunnleggende regelen om at midlertidige ansettelser ikke skal skje i bedriftens ordinære virksomhet.

For vår del handler dette om mer usikre tider, både på jobb og hjemme. Makten flyttes fra oss ansatte og over til ledelsen. Vi får dårligere beskyttelse mot usaklige oppsigelser, det blir mer krevende å planlegge for framtida siden arbeidsgiver skal avgjøre lengden på jobbavtalen. Og privat blir den økonomiske situasjonen mer krevende, fordi bankene ikke vil tilby deg huslån.

Regjeringens egen lovtekst viser til at økt midlertidighet ikke gir noen effekt på sysselsettingsnivået generelt. Da mener vi det er enda grunnløst å gå i den retningen.

Vi som ansatte ønsker å stemme på parti med en ordførerkandidat som kan garanterer oss at han eller hun vil beholde tidligere lovtekst. Ordføreren blir tross alt en overordnet for oss og da må vedkommende være tydelig på hvilken leder vi kan vente oss med vedkommende i ordførerstolen.

Fagforbundets medlemmer sier; «Nei takk»! til regjeringens forverringer i arbeidsmiljøloven. Vi ber om en personalpolitikk som gir trygghet og stabilitet for oss ansatte. Det oppnår vi ikke gjennom økt usikkerhet og økt bruk av midlertidighet!

 

 

Brit Elin Wulvik        leder Fagforbundet Rindal

Leif Ove Grytbakk    HTV Fagforbundet Rindal