Mandag
Mandag Delvis skyet
16°
Delvis skyet
Flau vind
Tirsdag
Tirsdag Delvis skyet
Delvis skyet
Flau vind
IMG_7637
Onsdag behandlet kommunestyret i Rindal saken om kommunereformen på nytt. To representanter har meldt seg ut av Arbeiderpartiets kommunestyregruppe, og opptrer nå som uavhengige. Med 9 mot 8 stemmer v... Les mer
IMG_7637

Rindal vil fortsatt bestå som egen kommune

Onsdag behandlet kommunestyret i Rindal saken om kommunereformen på nytt. To representanter har meldt seg ut av Arbeiderpartiets kommunestyregruppe, og opptrer nå som uavhengige. Med 9 mot 8 stemmer vedtok kommunestyret at Rindal fortsatt skal bestå som egen kommune. Trollheimsporten fulgte som vanl...
2016-12-15
Ola T Heggem april 2016 4

Tror ikke at Rindal kan holdes utenfor

Ordfører Ola T Heggem er forberedt på at det nå kommer en ny runde med diskusjoner om kommunereformen. Etter junimøtet har det vært ro i Rindal rundt dette spørsmålet, og ordføreren synes ikke det er bra å vekke frontene på nytt. Men har tror ikke at kommunene i Orkdalssamarbeidet kan motsette seg å...
2016-11-25
skjermdump avisa st

Møter stengt dør

Orkdals ordfører Oddbjørn Bang (Sp) sier tvert nei til å inkludere Rindal i den nye storkommunen, og får støtte fra de andre ordførerne. - Vi må ha arbeidsro, sier ordfører Oddvar Indergård i Agdenes til avisa Sør-Trøndelag i fredagens papiravis.
2016-11-25
IMG_7347

Ordfører Ola T Heggem:

Jeg er veldig skuffet

– Jeg er veldig skuffet over at vi vekker sovende bjørner og at vi vekker frontene på nytt i denne saken, sier ordfører Ola T. Heggem til NRK onsdag ettermiddag.
2016-11-24
 
Avstemning

Flertall for ny behandling av kommunereformen i Rindal

På dagens kommunestyremøte i Rindal fremmet Rindal Høyre en interpellasjon om kommunereformen. Rindal Høyre ønsker at saken om kommunestruktur skal behandles på nytt i neste kommunestyremøte. Dette forslaget fikk flertall, med ni mot åtte stemmer. Dermed blir det omkamp om kommunereformen i Rindal i...
2016-11-23
Orkide logo[1]

ORKidé - Nordmøre Regionråd

- Fordeler av en større region

På oppdrag fra ORKidé – Nordmøre Regionråd har Nordlandsforskning vurdert Nordmøres framtidige innflytelse i ulike regionalternativer. – Rapporten viser tydelig at Nordmørskommunene vil ha fordeler av å bli del av en større region der Trøndelag også er med, mener regionrådsleder Ola Rognskog. Det be...
2016-10-18
Lodve Solholm skjermdump pressekonferanse

Tilrår kommunesamanslåing på kort og lang sikt

Mandag la fylkesmann Lodve Solholm fram si tilråing til ny kommunestruktur i Møre og Romsdal. Fylkesmannen oppfordrar Rindal til å gå inn i Orkland kommune. Han tilrår at Surnadal og Sunndal består som eigne kommunar på kort sikt, og at dei arbeider for samanslåing på lengre sikt.
2016-10-03
fylkesgrensa Rindal skjermdump nrk

Fylkesmannens forslag:

Ønsker Rindal inn i Orkland kommune

Fredag formiddag la fylkesmann i Sør-Trøndelag Brit Skjelbred fram fylkesmannens syn på hvordan kommunekartet i Sør-Trøndelag bør se ut. Fylkesmannen ønsker en sammenslåing av Rindal og de fire kommunene i orkdalsregionen som har valgt å slå seg sammen.
2016-09-30
Kommunereformsamling 19

Tydelige trøndelagssignaler

I det rindalsordfører Ola Heggem beskriver som et historisk møte mellom fylkesmenn og politikere, ble det fredag gitt tydelige signaler om at Rindal er på god vei over grensa.
2016-08-19
Stemmegiving 220616

Kommunestyremøte i Rindal - OPPDATERT

Rindal fortsatt egen kommune

Etter lang debatt og stemmegiving ble det til slutt 8 stemmer for rådmannens innstilling, og 9 stemmer for Senterpartiets forslag om å fortsette som egen kommune, men dersom regjering og Storting ønsker å foreta tvangssammenslutning, foretrekker forslaget en sammenslåing med kommuner i Orkdalsregion...
2016-06-22
IMG_4833

Flertall for Orkdalsalternativet i formannskapet

Sluttbehandlingen av kommunereformen kommer opp i kommunestyret i Rindal i neste uke. Formannskapet diskuterte saken onsdag. Senterpartiet fremmet forslag om å velge nullalternativet. Dette ble nedstemt av Arbeiderpartiet og Høyre, som støttet rådmannens innstilling.
2016-06-16
Rindal Midtnytt

Folkeavstemminga på NRK Midtnytt

Tirsdag kveld hadde NRK Midtnytt et innslag om folkeavstemminga i Rindal. Her snakker de med flere rindalinger om hva de mener, og ordfører i Orkdal Oddbjørn Bang ønsker rindalingene velkommen til Trøndelag.
2016-06-01
Ola T Heggem crop april 2016 4

Resultatene er ikke lagt fram feil

Ordfører Ola T Heggem har registrert at det er litt ulike måter å lese resultatet av folkeavstemminga på. Men folkeavstemminga i Rindal var delt opp i to klare, adskilte spørsmål. Og kommunestyret ønsket å få fram litt flere opplysninger enn bare ja eller nei til sammenslåing.
2016-06-01
Rindal kommunevåpen

Resultat fra innbyggerundersøkelsen

Tallene fra innbyggerundersøkelsen i Rindal viser, i likhet med folkeavstemmingen, et flertall for kommunesammenslåing. Resultatet ble 33% for Nordmørsalternativet, 25% for Orkdalsalternativet og 37% for nullalternativet. I innbyggerundersøkelsen er de tre alternativene sidestilt.
2016-05-31
Rindal kommunevåpen

Mer detaljerte resultater fra folkeavstemmingen

Rindal kommune har sendt oss mer detaljerte resultater fra folkeavstemmingen om kommunereformen. Tallene viser at blant dem som sier ja til sammenslåing, får Orkdalsalternativet tilslutning fra mer enn dobbelt så mange som Nordmørsalternativet.
2016-05-31
Rindal kommunevåpen

Knapt flertall for kommunesammenslåing

Resultatet av folkeavstemminga i Rindal ble et knapt flertall for kommunesammenslåing med 51,1% ja, og 47,2% nei. På spørsmålet om retningsvalg stemte 62% for Orkdalsalternativet og 35,6% for Nordmørsalternativet. Det var 58,5 % frammøte ved folkeavstemminga.
2016-05-30
 
Åge Jonli og Birgit Reisch

Mange har stemt

Mandag har det vært jevnt tilsig av folk i stemmelokalet i Rindalshuset. Da Trollheimsporten var innom litt etter klokka 15 tydet alt på at det vil bli en ganske bra valgdeltakelse i den rådgivende folkeavstemminga i Rindal. Men stemmelokalet er åpent til klokka 20!
2016-05-30
2016-05-29 14

Folkeavstemming på Skogsletta

Hele 263 personer var innom Skogsletta søndag, og avla sin stemte om kommunereformen. John Storholt har laget en videoreportasje.
2016-05-29
Line Flåtten 2016

Orkdalsalternativet eller nullalternativet

Rindal Arbeiderparti har ikke tatt endelig standpunkt for kommunereformen. De vil ta hensyn til innbyggerhøringa og folkeavstemninga før de tar sin endelige avgjørelse. For gruppeleder Line Flåtten står valget mellom Orkdalsalternativet og nullalternativet.
2016-05-20
intensjonsavtale

Ny intensjonsavtale er signert

Fredag 13. mai ble det signert en ny intensjonsavtale mellom kommunene Orkdal, Meldal, Skaun, Agdenes, Snillfjord og Rindal. Den forrige avtalen ble signert 1. april, men da ønsket ikke Skaun å være med. Skaun har senere bedt om å bli tatt inn igjen, derfor er det nå utformet en ny avtale.
2016-05-13
 
Ola T Heggem Line Flåtten og Magnar Dalsegg_690x449

Har tro på nullalternativet

Ordfører Ola T Heggem (Sp), Line Flåtten (Ap) og Magnar Dalsegg (H) utgjør forhandlingsutvalget i Rindal. Etter å ha forhandlet fram to intensjonsavtaler for kommunen har de selv gjort seg opp en mening om hvilket alternativ de foretrekker. 
2016-05-12
Birgit Reisch

Fredag starter forhåndsstemmingen i Rindal

Håper på stor valgdeltakelse

I disse dager kommer et informasjonshefte om kommunereformen i postkassene til alle husstander i Rindal. Rådmann Birgit Reisch oppfordrer alle til å sette seg godt inn i de ulike alternativene og engasjere seg i saken. Fredag starter forhåndsstemmingen, og den offisielle valgdagen er 30. mai.
2016-05-10
Ola T Heggem april 2016 3

Ufint å bruke inntektssystemet som virkemiddel

Ordfører Ola T Heggem tar sterk avstand fra å bruke inntektssystemet som et virkemiddel i kommunereformarbeidet, slik regjeringen nå gjør. Stortinget har sagt at kommunereformen skal baseres på frivillighet.
2016-04-28
IMG_1095 foto Birgit Reisch

Skaun ber om å få bli med i intensjonsavtalen

Tirsdag ettermiddag mottok ordførerne i Orkdal, Rindal, Meldal, Agdenes og Snillfjord likelydende epost fra ordfører Jon P. Husby i Skaun. Skaun kommune ønsker nå å tiltre intensjonsavtalen mellom de fem kommunene. Dette skriver avisa Sør-Trøndelag.
2016-04-19