Mandag
Mandag Delvis skyet
16°
Delvis skyet
Flau vind
Tirsdag
Tirsdag Delvis skyet
Delvis skyet
Flau vind
Anni Randi Åse og Helne i Zumba_1024x855

Kultur handler om mangfold

Rindal er ei levende kulturbygd i så måte. Som grunnlag for trivsel, vekst, identitet og samhold er kultur utrolig viktig. Dette har Rindal tatt konsekvensen av ved å satse på et bredt sammensatt kulturliv.


Bildene her er fra Gaukveld 2012 - til høyre Anni Karlstrøm som "prinsessa".

Kommunen har et rikt utvalg av lag, organisasjoner og foreninger, tilsammen over 60 i et imponerende spenn fra idrettslag, velforeninger, sang- og musikkforeninger, revygruppe, kunstlag og klivarlag til politiske partier og en rekke andre interesseorganisasjoner.

I Rindal finner du det meste av det som måtte interessere for fritid og hobby. Her er institusjoner som kino og museum, fotballhall, flerbrukshus med svømme- og idrettshall, kulturskole, bibliotek med mer.

Her finnes også faste årlige og populære kulturarrangement som Kulturvøkku, Småtrolluka og Rindalsrevy, mens tradisjonelle idrettsarrangement som Rindølrennet, Rindalsrennet, Trollheimsløpet og Lina Roindt også går årlig.

Røtter og lokal tilknytning er viktig, og her tar Rindal skimuseum, Rindal heimbygdlag og Slektsforum for Indre Nordmøre vare på gamle tradisjoner, bygdehistorie, slektsgransking og gards- og ættesoge.

I grendehusene finner du også lokal tilhørighet og en livlig utfoldelse innen kulturlivet. Her nevnes Skogsletta grendalag, Lomunda grendahus, Granheim grendahus og Torshall BA.

To kirker er også kulturbærere og foruten gudstjenestene blir Rindal kirke og Øvre Rindal kapell ofte benyttet som konsertlokale.

Rindalshuset på Rindal sentrum er et unikum som idretts- og kulturhus med idrettshall, svømmehall, bibliotek, kino og konsertlokale i amfi.

Rindalshallen ble offisielt åpnet 6. juli 2015. Dette er en fullisolert flerbrukshall på 50 x 75 meter, med en spilleflate for fotball på 40 x 60 meter og friidrettsfasiliteter for 60 meter løp, lengde og høyde.