Søndag
Søndag Delvis skyet
10°
Delvis skyet
Svak vind
Mandag
Mandag Skyet
15°
Skyet
Svak vind

Lanserer nettbutikk med catering basert på lokale råvarer

På storkjøkkenet i lokalet til Trollheim AS er et nytt konsept i Surnadal i full utvikling. Om kort tid lanseres nettbutikken kokkens.no, hvor du kan bestille deg mat som i stor grad er basert på lokale råvarer.

Eva Husby er den som hadde ideèn bak konseptet. I tillegg til å være daglig leder i Føniks vask og rens, har hun en genuin interesse for mat. Føniks vask og rens driver kantina på Pipelife, og har gjennom snart to år opparbeidet seg verdifull erfaring på området.

Husby visste at storkjøkkenet på Trollheim stod ledig, og tilfeldighetene skulle føre henne i kontakt med Sara Wehkaoja, som er utdannet kokk. Dermed stod hun plutselig med både storkjøkken og kokk. Da var det på tide å realisere ideen om catering via nettbutikk, og bedriften kokkens.no ble stiftet i full fart. 

- Jeg har en lidenskap for ordentlig god mat av lokale råvarer av prima kvalitet. Sara har de samme verdiene når det kommer til matlaging, og med henne på laget får vi den kvaliteten jeg var på utkikk etter.

I månedskiftet januar/februar ser nettbutikken kokkens.no dagens lys. Da kan du sitte hjemme eller på jobb og legge inn bestilling på lunsj, møtemat, konferanser eller til andre anledninger. Du betaler via Vipps, kort eller faktura. Du bestemmer selv om maten skal hentes i lokalene til Trollheim på Syltøran, eller på Møbel-Fiske i Surnadal sentrum. Til industriområder vil de kunne tilby utkjøring til arbeidsplassen.

Kokkens.no eies av Eva og Leif Husby, hvor Eva er daglig leder. I første omgang vil kokkens.no holde åpent mandag til fredag fra kl 8 – 14. De tar sikte på å utvide åpningstidene, og også kunne tilby mat på kveld og helg etter hvert.

- Vi har altså ikke serveringslokaler, og det er ikke mulig å betale ved henting. Alt skal gjøres via nettbutikken på forhånd. På denne måten klarer vi å holde prisene på et fornuftig nivå, sier Husby.

kokkens lars inge kvande eva husby ann iren brøyyemsmo og sara_690x456.jpg
Sara Wehkaoja, Eva Husby, Ann Iren Pettersen Brøttemsmo og Lars Inge Kvande

Noe for enhver smak 
Kokken Sara Wehkaoja kan love en spennende meny.

- Vi skal tilby mat som gjør deg mett, smaker fortreffelig og som er laget av lokale råvarer. I tillegg har vi stort fokus på miljø i alt vi gjør, sier hun.

På menyen, som skal videreutvikles etter hvert, vil det blant annet stå ulike salater, dagens lunsj, bagetter, wraps og spesialiteten «Smörgåstårta». For bedrifter vil det bli mulig å bestille fast lunsj, skreddersydd etter ønsker og behov.

- Jeg hadde et krav til Sara; hun måtte lage den svenske klassikeren «Smörgåstårta». Det er min absolutte favorittrett, og anbefales på det sterkeste. Retten er ei smørbrødkake som består av godt brød og masse deilig pålegg – lag på lag. Prøv det, oppfordrer Husby.

Wehkaoja er født og oppvokst i Sverige, og er enig med Husby i at "Smørgåstårta" er noe av det beste man får.

Råvarene vil blant annet komme fra Gårdsslakteriet Sylte AS, Vorpå røkeri, Orkladal ysteri, Oppistua Øye og Bians Honning.

- Vi bor midt i matfatet, og må få øynene opp for de mange fantastiske råvarene vi kan få tak i. Jeg gleder meg veldig til å lage god mat til våre kunder, sier Wehkaoja.

Husby og Wehkaoja presiserer at de vil ha et godt utvalg av produkter for allergikere.

- Som bestemor til to med cøliaki vet jeg at utvalget ikke er all verden. Det ønsker vi å gjøre noe med, og tilbyr glutenfrie alternativer av både bagetter og wraps, sier Husby.

Ann Iren Pettersen Brøttemsmo er webansvarlig for nettsiden, og er i full gang med å klargjøre siden for publisering.

- Det er fortsatt en del som skal på plass, men vi har god kontroll. Siden skal være enkel å bruke, og det skal være bilder av alt du kan bestille. Det skal også være mulig å legge til tilbehør i bestillingen, slik som dressing, brød og drikke. Det er en del å tenke på, men dette skal bli veldig bra til slutt, smiler hun.

ann iren pettersen brøttemsmo_690x481.jpg
Ann Iren Pettersen Brøttemsmo har ansvaret for nettbutikken

Daglig leder i attføringsbedriften Trollheim AS, Lars Inge Kvande, gleder seg over at det blir liv på storkjøkkenet igjen.

- Dette er utelukkende positivt for oss. Det blir mer aktivitet på huset, og i tillegg kan vi se på muligheten til samarbeid med bedriften med tanke på arbeidstrening for de som er tilknyttet Trollheim. Både med tanke på enkelte oppgaver på kjøkkenet, og i forbindelse med utkjøring av maten. Det kan være verdifull kompetanse å ta med seg videre i arbeidslivet. Dette er en vinn – vinn – vinn – situasjon, sier han.

Kvande kan også bekrefte at det som blir laget av Wehkaoja er av ypperste kvalitet.

- Det har blitt noen smaksprøver, og det er rett og slett fantastisk godt. En fryd for både øyne og gane, smiler han.

matbilde1_690x508.jpg
Smörgåstårta

matbilde2_690x464.jpg
Wraps

matbilde3_690x493.jpg
Matfoto: Ann Iren Pettersen Brøttemsmo 

Trollheim AS og Føniks vask og rens AS er medlemmer av Trollheimsporten