Matspalte: Den Gode Maten

Morsdagskake

Søndag er morsdag og jeg har funnet fram ei kakeoppskrift som jeg har fått fra mora mi. Det er lenge siden jeg har bakt denne kaka og gleder meg virkelig til å servere den til både mor og andre i slekta på søndag.

OppNedkake er ei enkel og rask kake å bake, den er lett å få vellykka også. Ingrediensene i kaka finner du i de fleste butikkene og kanskje har du allerede det meste i skapene allerede.

OppNedkake
50 g smør
½ dl sukker
100 g hakka nøtter/mandler/peanøtter

Nøtter kan enkelt hakkes ved å ta dem i en passende plastpose og bruk et kjevle eller biffklubbe og knus nøttene i posen. Jeg fant en pose med salta nøtteblanding og bruker dette. Kok opp smør, sukker og hakka nøtter på svak varme. Ha dette utover et bakepapir i bunnen på kakeforma. (Kakeform 26 cm)

3 egg
3 dl sukker
1 dl kokende vann
3 dl hvetemel
1 ss kakao
1 ts bakepulver

Pisk tykk eggedosis av egg og sukker. Tilsett de andre ingrediensene og rør forsiktig  sammen til en jevn røre. Hell røra over nøtteblandinga i kakeforma. 
Stekes på nederste rille i stekeovnen  på 170 grader i 50-60 minutter.

morsdagskake2.JPG

Når kaka er ferdig stekt avkjøl kaka, sett den på et fat og del i to. (Bunnen med nøtteblandinga blir på toppen av kaka. Pisk krem av 3 dl fløte og bland i en pakke vaniljekrem. Dette fylles på den nederste delen av kaka. Legg  over øverste del og dermed er OppNedkaka klar til servering.

morsdagskake1.JPG

morsdagskake ingress.JPG

GOD MORSDAG!