Tjønna 1_1024x644

Willys arkivdykk 44

Ny lysløype med trimsti tidlig i 80-åra

I november 1981 la Odd Landsem fram ei skisse som viste trimstien rundt Igltjønna og ei godt utbygd lysløpe. Skissa viste også en idrettshall ved Rindal skole og et sentralidrettsanlegg nord for Igltjønna med fotballbaner og skistadion. I arkivdykket denne gangen har Willy funnet fram bilder fra befaringa en varm sommer tidlig i 1980-åra. I dag er Rindalshuset, trimstien og lysløypa på plass:

Willys arkivdykk kommer hver helg på Trollheimsporten og dette ligger på Willys arkivdykk 1 under På Porten på den grå menylinja når du er på Hovedsida. Der finner du også nostalgi fra Edgar Kattem og Bjørn Tore Brøske. Klikk deg fram og kos deg med arkivstoffet på Trollheimsporten.

Det er lysløypa det blir sett på i disse bildene og den lysløypa var det Sportsklubben Troll som eide. Vi kjenner igjen kulturkonsulent Ivar Romundstad i sine karakteristiske fotformsko på myrene rundt Igltjønna (bildet til høyre). Videre ser vi Ingolf Mork, da kultursjef i Møre og Romsdal fylke, skolesjef Per Ljøkjell, leder i Sportsklubben Troll, Reidar Kjøsnes, leder i skigruppa i Troll, Edvin Opøyen og Odd Landsem, som skisserte de ambisiøse anleggsplanene. Han var arkitekt og leder av Landsem og Løfald på den tida. Heilt til høyre en av de som var med Ingolf Mork fra fylket.

Klikk på bildene og sjå dem større og i serie:

 

tjønna 2 kart_1024x1282
Her studeres det kart og skisser.
tjønna 3_1024x653
Fra venstre Ivar Romundstad, Reidar Kjøsnes, Odd Landsem, Per Ljøkjell, ??, Ingolf Mork og Edvin Opøyen.