bilde rep Hasse0001

Blinde Hasse lurte laksen

Øvre Sæter og laksen 72

Hasse Børjeson fra Kungselv i Sverige har vært blind i 14 år. Det hindrer ikke 44-åringen (1993) å utøve yndlingssporten laksefiske. I Advokaten i 1993 tok han sin største siden han mistet synet. Det ble foreviget både i Tidens Krav og Driva når Trollheimsporten fortsetter med glimt fra utklippsbøkene til Edgar Landsem - og denne gangen andre kapittel av oppsummeringa.

93 rep D Hasse 10001.jpg

Over artikkelen til Sverre gunnar Haga i Tidens Krav og under finner du artikkelen til Einar Kvande i Driva.

bilde rep Hasse0001.jpgTil høyre Hasse og laksen på 8 kilo.

Edgar Landsem fortsetter oppsummeringa:
Ellers var det mye nedbør i 1993, slik at når vi fikk en regnflom, hadde elva problemer med å gå ned til ideell vannstand igjen. Den holdt seg stor i for lange perioder, noe som førte til at laksen gikk forbi i stedet for å bli stående i hølene ved Øvre Sæter.

Til vanlig virker kraftstasjonen slik at når det er for lite vann ovenfor, kvier laksen seg for å gå forbi og den vil da bli stående i hæølene nedenfor i påvente av en regnflom.

En annen ting som kan nevnes i samband med sesongen 1993, var at det var svært dårlige forhold for fluefiske. Dette virker også litt inn på fangstresultatet ved Øvre Sæter, da de fleste av fiskerne her bruker flue. I de områder av elva der det var brukbare fangster, var så og si all laksen tatt på mark.

Neste gang skal vi se hvordan daværende statssekretær i Miljøverndepartementet, Børre Pettersen, mente elvefisket måtte stanses for å bevare laksen. Det gikk varmt om den såkalte laksesaken.

Har du kommentarer eller innspill til dette fiskestoffet fra Øvre Sæter - og Surna - bruk redaktor@trollheimsporten.no.

Trollheimsporten vil gjennom heile fiskesesongen kommet med ulike drypp fra utklippsbøkene til Edgar Landsem. Her er det nemlig svært mye interessant laksestoff opp gjennom åra fra 1972 - 40 års historie neste år. Er du ekstra interessert finner du alt dette stoffet under Willys arkivdykk og Edgar Landsem 1, Edgar Landsem 2 og Edgar Landsem 3 - der du finner dette stoffet - under På Porten på den grå menylinja når du er på Hovedsida - bare klikk deg fram!

Trollheimsporten hadde denne reportasjen om synspunktene til Edgar i forrige året - noe oppsiktsvekkende - Laksefiske en krevende øvelse! Før årets sesongen i fjor sa Edgar Landsem dette!

Slik avslutta fjorårets sesong - et godt normalår for Øvre Sæter - og det har vært litt debatt i vinter også - sjå her.

Klikk her og sjå hva Edgar Landsem og Jan Johansson meinte før årets sesong.

Surnadal Elveeigarlag og Rindal Elvalag er med i Trollheimsporten - bli med - alle!

Nederst Jan johansson med en fin laks:

93 rep D Hasse 20001.jpg

bilder rep B Janne+10002.jpg