Onsdag
Onsdag Regn
Regn
Stille
Torsdag
Torsdag Kraftig regn
Kraftig regn
Laber bris
Edgar 1983 2 laksefisket på film og blind0003

Laksefisket i Surna på film, blind laksefisker og Ola J Holten

Øvre Sæter og laksen XXV

Interessen for Surna og laksefisket var blitt stor i 1983 og denne gangen skal vi se nærmere på "Blind svenske jager laksen i Surna" fra Adresseavisen. Det er Hasse Børjesson (bildet) og laksefisket i Surna på film. I tillegg tar vi med en artikkel av Ola J. Holten - "Mykje svensk viten om laksefisket i Driva og Surna". Alt fra utklippsbøkene til Edgar Landsem:

Over ser du "Laksefisket i Surna på film" fra Driva. Det er Jan Johansson som blir intervjua av Ingeborg Grimsmo i reportasjen. I 1983 hadde han fiske i Surna og ved Øvre Sæter i 23 år. I dag driver han fiskecampen for Edgar Landsem. Under ser du andre del av artikkelen, der Gert Kall har tatt ein nlaks på 12,5 kilo 10. juli 1983. I 1982 kom Jan Johansson ut med ei bok på Landbruksforlaget - "Laks" - som vart gunnlaget for en videofilm om laksefisket i Surna, der Gert Kall og Jan Johansson var ekspertene i filmen. Til venstre ser du Hasse Børjesson, vår blinde svenske venn som Adresseavisen fokuserte på. Nedenfor ser du artikkelen og artikkelen om filmen fra Adressa.

Kanskje nettopp du husker noe om dette fra 1980-åra og laksefisket i Surna, og kan fortelle til leserne på Trollheimsporten - bruk: redaktor@trollheimsporten.no.

Trollheimsporten vil utover sommeren og laksesesongen komme med ulike drypp fra utklippsbøkene til Edgar Landsem. Her er det nemlig svært mye interessant laksestoff opp gjennom åra fra 1972 - 40 års historie neste år. Er du ekstra interessert finner du alt dette stoffet under Willys arkivdykk og Edgar Landsem under På Porten på den grå menylinja når du er på Hovedsida - bare klikk deg fram!

Trollheimsporten hadde denne reportasjen om synspunktene til Edgar - noe oppsiktsvekkende - Laksefiske en krevende øvelse!

Trollheimsporten kommer tilbake med meir fra utklippsbøkene til Edgar Landsem. Neste gang er det meir fra 1983 og 1984 - følg med!

Nedenfor ser du artikkelen i Adresseavisen om blinte Hasse Børjesson og "Myukje svensk viten om laksefisket i Driva og Surna" av Ola J. Holten:

Edgar 1983 2 laksefisket på film og blind0004_1024x744
Blind svenske jager surnalaksen med flue.
Edgar 1983 3 film Adressa0001_1024x1481
Lagt til rette av Willy Karlstrøm
Edgar 1983 2 Ola J
Ola J Holten I
Edgar 1983 2 Ola J
Ola J Holten II
Edgar 1983 2 Ola J
Ola J Holten III