1985 A - årets første 1

Følg serien i laksesesongen på Trollheimsporten - første del her

Øvre Sæter og laksen XXVI

Dag Magne Høyseth (bildet) fra Oppegård på Østlandet fikk æra av å dra på land årets første laks i Surna i 1985. Den 12,5 kilo tunge laksen beit på kroken på Røv. Med det er Trollheimsporten i gang igjen med serien Øvre Sæter og laksen - fra utklippsbøkene til Edgar Landsem - og vi starter med 1985 - da Surna kom godt i gang.

Over ser du Rolf Østlund, som tok denne laksen 29. juni 1985 i Talgøypool. Over han les du teksten på framsida av Driva som hadde reportasjen "Morgonstund har laks i munn" - fra Surna 1. juni (sjå under).

1985 var et rimelig dårlig år i Surna. På Øvre Sæter ble det ble tatt 21 laks på tilsammen 119,1 kilo  og 34 svel på tilsammen 70,7 kilo.

Men starten var god. I følge Driva kom det inn meldingar om ti laksar første dagen (sjå reportasje under).

Kanskje nettopp du husker noe om dette fra 1980-åra og laksefisket i Surna, og kan fortelle til leserne på Trollheimsporten - bruk: redaktor@trollheimsporten.no.

Trollheimsporten vil utover sommeren og laksesesongen fortsette med ulike drypp fra utklippsbøkene til Edgar Landsem. Her er det nemlig svært mye interessant laksestoff å finne opp gjennom åra fra 1972 - 40 års historie i år. Er du ekstra interessert finner du alt dette stoffet under Willys arkivdykk og Edgar Landsem 1 under På Porten på den grå menylinja når du er på Hovedsida - bare klikk deg fram!

Trollheimsporten hadde denne reportasjen om synspunktene til Edgar i fjor - noe oppsiktsvekkende - Laksefiske en krevende øvelse! Og Edgar har ikke endret syn i år - sjå reportasjen før laksestarten her!

 

 

Surnadal Elveeigarlag og Rindal Elvalag er med i Trollheimsporten - bli med - alle!