oppdrettslus

Svært mye oppdrettslus på laksen i Surna

Over 3,5 tonn laks fiska i Surna - 0,5 tonn gjenutsatt

Da går det ubønnhørlig mot slutten av årets sesong. Statistikken går nedover, men de som fortsatt fisker har fine dager ved elva. Vi har passert 3,5 tonn totalt og straks 0,5 tonn gjenutsatt. For detaljene klikk her. Laksen på bildet var 6 kilo, ble tatt på Tellesbø i går 27. august og hadde mellom 100 og 120 lus/larver. Nedre del av ryggen var dekt av lus i alle stadier og sårene var kommet langt. Et veldig trist syn, melder surna.no.

Denne laksen (over) var 6 kilo, ble tatt på Tellesbø i går og hadde mellom 100 og 120 lus og larver. Nedre del av ryggen var dekt av lus i alle stadier og sårene var kommet langt. Et veldig trist syn som bekrefter at biomassen av oppdrettslaks i fjordsystemet til Surna er for høy. Det har kommet flere bekymrede meldinger om mye lus i det siste, melder surna.no.

Surnadal Elveeigarlag og Rindal Elvalag er med i Trollheimsporten - bli med - alle!

Trollheimsporten har utover sommeren fulgt laksesesongen og kommet med ulike drypp fra utklippsbøkene til Edgar Landsem. Her er det nemlig svært mye interessant laksestoff opp gjennom åra fra 1972 - 40 års historie neste år. Er du ekstra interessert finner du alt dette stoffet under Willys arkivdykk og Edgar Landsem 1 og Edgar Landsem 2 - der du finner dette stoffet - under På Porten på den grå menylinja når du er på Hovedsida - bare klikk deg fram!

Trollheimsporten hadde denne reportasjen om synspunktene til Edgar i fjor - noe oppsiktsvekkende - Laksefiske en krevende øvelse! Før årets sesong sa Edgar Landsem dette!