Willy230111 B0020

Rindal IL handball tidlig i 1980-åra

Rindal IL har lange tradisjoner innen handball. De spilte utendørs i alle år og på 1970-tallet var det både seniorlag og pikelag med i serie ute. Da ble asfaltbanen ved Bolme barnehage brukt. Så flyttet handballen innendørs, først til Orklahallen i 1981, da Inge Hermann Foss ble trener for første gang. Seinere ble det spill i Surnadal Idrettshall før Rindalshuset kom i 1994. Sjå bilder fra seriemesterne i 6. divisjon sesongen 1983/84:

Willys arkivdykk finner du under På Porten på den grå menylinja når du er på Hovedsida på den raude. Denne saka finner du under Willys arkivdykk 1. Du kan også lese mye anna arkivstoff på Trollheimsporten med Edgars fotoarkiv, Bjørn Tores arkivdykk og Annes: Språk og sånt under På Porten. Klikk deg fram.

Til venstre to søstre som var med og spilte på grus ved Rinnvollen i 1960-åra og som gjorde come back i 1970-åra på asfaltbanen og fikk med seg de første åra innendørs i Orklahallen og Surnadal Idrettshall - Anne Grete Grytbakk og Karin Bjørnstad.

Flytta innendørs
I 1981 flyttet altså rindalshandballen innendørs. For første gang i historia ble det stilt lag i innendørsserien. Den 8. november gikk den første kampen, med Orklahallen som heimebane. Sesongen etter, i 1982/83, er det slutt med utendørshandballen.

For første gang på mange år stilte Rindal med seniorlag igjen, samt pikelag i 16-årsklassen. Med heimebane på Orkanger varty det mye reising. Men surnadalshandballen gjorde det samme. Også de bruka Orklahallen som heimebane og rindalingene og surnadalingene samarbeidet om å reise dit. Inge Hermann Foss trente fortsatt både senorlaget, som endte på fjerdeplass i 6. divisjon, og piker 16.

Seriemester
Året etter i sesongen 1983/84 var det to avdelinger i 6. divisjon, nederst i seriesystemet for handball - og denne sesongen drog rindashandballen veksler på suksessen innen damefotballen i Rindal. May Ansnes meldte overgang og forsterka laget betydelig. Det ble avgitt bare tre poeng totalt i serien etter 10 seirer, 1 uavgjort og 1 tap. Med det vant laget avdelinga og var klare til kamp om seriemesterskapet borte mot Støren i Størenhallen. 

I en meget spennende kamp vant Rindal til slutt 21-18 og da kunne kretsformann Finn Sæther ta turen til Rindal for å dele ut fortjente diplomer for KM-tittelen. Wenche Bjørnstad vart toppskåret, mens mor og superveteran Karin vart årets spiller.
(Kilde: IK Rindals-Troll 75 år av Willy Karlstrøm)

Har du kommentarer eller minner fra handballen i Rinda i 1980-åra - del den med Trollheimsportens lesere: redaktor@trollheimsporten.no. Vi utfordrer også alle til å prøve seg på namna på lagbildet - redaktor@trollheimsporten.no.

Våre bilder er fra sesongoppkjøringa og en forhånds i avisa Driva. Klikk på bildene under og sjå dem større og i serie:

 

Willy230111 B0019
Keeperne var Rannei Bjørnstad Sæter og Gunn Iren Røen. For de som følger litt med er Rannei fremdeles keeper for Rindals-Troll. Imponerende!
Willy230111 B0020
Seriemesterne i 6. divisjon 1983/84. Kjenner du alle? Prøv deg - bruk: redaktor@trollheimsporten.no.
Willy230111 B0022
To andre søstre med etternamn Børset - Tove (bak) og Johanne.
Willy230111 B0023
May Ansnes var en solid tilvekst hos Rindal IL. I tillegg spilte ho fotball for Troll.