Helge Gudmunsen, cropped

NRK-kjendis feirer 60-årsdag på musèet

"Rindalingen" Helge Gudmundsen

Når Helge Gudmundsen, kjent stemme på NRK og ikke minst kjent foredragsholder og forfatter av boka "Gull verdt" om fotballlaget Flatås lions, som han har vært både trener, oppmann og alt annet for i mange år. - Når han skal feire 60-årsdagen sin, blir det på Rindal bygdemuseum. Og i stedet for gave til seg sjøl, ønsker han at gjestene gir en gave til musèets venneforenig

Helge Gudmundsen er en kjent stemme i NRK, ikke minst fra det populære radioprogrammet "Salmer til alle tider".  Han har også mottatt Mediarosen for sitt  arbeid med livssynsporgrammer i NRK.

 

I 1996 starta Gudmundsen Flatås lions i Trondheim, et fotballag for funksjonshemmede, som han har vært trener oppmann og alt annet for siden.

 

Om dette laget skrev han siden boka "Gull verdt", en fortelling om livsglede og menneskeverd. Boka er illustrert med bilder tatt av rindalingen Johan Helgetun. (Bildet til høyre er fra boka og er tatt på Skogsletta)

 

For sin arbeid for inkluderende fotball fikk GudmundsenTulipanprisen fra Lions international i 2007.

 

Gudmundsen er også en enestående foredragsholder, og har reist land  og strand rundt med sitt fengslende foredrag om Flatås lions.

 

 

60- årsdag

Når Helge Gudmundsen førstkommende lørdag skal feire sin 60-årsdag, har han valgt å legge første del av feiringa til Rindal bygdemuseum. Som han selv sier i  invitasjonen til sine gjester:

  

 "- ikke fordi jeg anser meg som en museumsgjenstand,men fordi det handler om røtter og en fortelling om flotte mennesker i en av Norges vakreste bygder."

Og videre: " - Siden jeg har alt jeg trenger, ønsker jeg ikke gaver, men du kan gi en gave til Venneforeningen ved Rindal Bygdemuseum. De gjør en kjempejobb for bygda og museet. og jeg er veldig glad for å kunne gi noe tilbake til denne bygda som har betydd så mye for meg."

 

Helge Gudmundsen kommer fra Harstad, og er gift med rindalingen Grete Sæter fra Stomprød i Romundtadbygda. Familien har hytte i Rindal.

 

- Og venneforeningen takker for gode ord og ønsker Helge Gudmundsen til lykke med dagen og feiringa og håper både han og gjestene får en fin dag på Rindal bygdemuseum, som åpner dørene for publikum dagen etter, søndag 19. juni.

Museets sommerprogram finner du her