Rune Olsø

Rindalingen Rune Olsø

Under menyen ”På Porten” her på Trollheimsporten har vi samla en del kjente personer som har rindalsblod i årene. Artiklene er samla der under Rindalskjendiser. Der kan du finne både nålevende og avdøde kjente personer med slektsrøtter til Rindal. I dag skriver vi om en som har fått mye mediaomtale i det siste, Rune Olsø fra Trondheim. 
 

 

Rune Olsø har morsslekta si fra Rindal, nærmere bestemt fra Austigard Lilletiset på Rindalsskogen.

Ole Einarson Bjerkan ( 1916-1997) fra Hemne, kjøpte denne garden og flytta dit i 1944. Han var gift med Ragna f. Oppøyen f. 1921 fra Oppistu Lilletiset.
Ragna og Ole Bjerkan er Rune Olsøs besteforeldre.
Ragna og Ole Bjerkan har barna Arne f. 1943, Gunvor f. 1949, Egil f. 1953 og Iren f. 1959
Gunvor Bjerkan ble i 1974 gift med Reidar Olsø fra Leinstrand.
De har barna Rune f. 1974 og Atle f. 1981
 
Rune Olsø, født i 1974 i Trondheim, er en norsk næringslivsleder. Han har utdannelse fra Institutt for teknologiledelse og samfunnsvitenskap ved NTNU
 
Olsø var fra 2005 til 2010 direktør for strategi- og forretningsutvikling i Entra Eiendom. Entra er et av landets største eiendomsselskap, som forvalter verdier på 25 milliarder kroner. I 2010 ble Olsø forfremmet til viseadministrerende direktør, en stilling han holdt til april 2012 da han enstemmig ble konstituert som administrerende direktør i Entra Eiendom AS. I den tiden Olsø ledet Entra tredoblet selskapet utbyttet for eieren. Olsø valgte selv å gå av fra stillingen i Entra i oktober 2012, etter at styrelekkasjer førte til mye bråk og spekulasjoner rundt selskapet i media. Olsø begrunnet sin avgang med ønsket om å bidra til og skape ro rundt selskapet.
 
Olsø har fortid som politiker og folkevalgt i Trondheim. Han var medlem av Trondheim bystyre i 17 år og kommunalråd i Trondheim kommune i seks år. Han har vært medlem av blant annet lønns- og administrasjonsutvalget, utdannings- og kulturkomiteen, finans- og næringskomiteen, planutvalget og bygningsrådet. Olsø ledet Trondheim Arbeiderparti ved valgene i 2007 og 2011, da partiet fikk henholdsvis 44% og 39,5% oppslutting, de to beste resultatene på et halvt århundre.
 
Olsø har tidligere vært styreleder blant annet for Trondheim Kino AS, og styremedlem i Norwegian Broker  AS, Trondheim pensjonskasse , TK Utvikling AS, Norwegian Claimslink AS, samt en lang rekke selskaper i Entra Eiendom.
 
På slutten av 1990-tallet arbeidet Rune Olsø som daglig leder for Næringskonferansen.
 
 
 
 
Historier om flere kjendiser som stammer fra Rindal finner du under menyen På Porten på hovedsida og videre til Rindalskjendiser