Starter matspalte på Trollheimsporten

I høst starter matentusiast og kokebokforfatter Britt G. Moen (t.v. på bildet) en matspalte hun kaller Den Gode Maten her på Trollheimsporten. Stikkord er rene råvarer, enkle oppskrifter og gode historier.

Britt er prosjektleder for nettverket Den Gode Maten, som matspalten deler navn med. Hun ønsker i stor grad å inkludere nettverksmedlemmene i matspalten, for å sette fokus på etablerte lokalmataktører i Surnadal, Rindal, Sunndal og Halsa. Nettverksprosjektet startet 1. januar 2014, og har siden da økt voldsomt i popularitet og omfang. Nå går det bedre enn noensinne, og Britt forteller at Den Gode Maten nylig ble etablert som AS. Hun kan også avsløre at nettverket nå ser mot orkdalsregionen, en naturlig utvidelse ifølge Britt:

- Orkdalsregionen og Indre Nordmøre deler matkultur og -tradisjoner og har samme jordsmonn og klima.

 

Gode historier

I matspalten vil du ikke bare finne oppskrifter med rene råvarer fra de mange lokale produsentene, men også gode historier fra hverdagen og matverdenen. Selv bruker Britt lokale råvarer så langt det lar seg gjøre, og mener det er vanskelig å gjøre noe feil når man har et så godt utgangspunkt.

- Det er lettere å lage god mat med de beste råvarene, sier Britt.

brittgmoen prod.JPG

Noe av det som lokale matprodusenter kan tilby. Foto: Britt G. Moen (@brittgmoen).

 

Hun håper å få dratt på besøk til flere i nettverket, så de kan dele oppskrifter og fortelle om sine råvarer og produkter. Iblant deltar Den Gode Maten på ulike arrangementer, som under Damenes Aften på Byggmakker Surnadal. De rundt 170 deltagerne fikk servert bacalao av Britt, gourmetpoteter fra Oppistua Øye av Solveig Haglund, og Gunn Søyseth solgte økologisk krydder og ferdigposer fra Colonialhaven med alle nødvendige ingredienser for å lage bacalao hjemme.

Britt G Moen, Solveig Haglund og Gunn Søyseth_690x406.jpg

F.v. Britt G. Moen, Solveig Haglund og Gunn Søyseth.

Gourmetpoteter_690x462.jpg

Gourmetpoteter med krydder og urter, alt fra gården Oppistua Øye.

 

Matkultur og -tradisjoner endrer seg stadig, noe Britt har mye kunnskap om.

- Slike små poteter ble sortert som grisemat før, men nå er det plutselig blitt gourmetpoteter, smiler hun.

Hun oppfordrer leserne til å engasjere seg i matspalta og ta kontakt. Det er nok mange som sitter interessante oppskrifter, kunnskap og historier som gjerne skulle vært delt med flere.

- Send inn oppskrifter selv! Jeg kommer gjerne på besøk også, jeg, smiler hun.