Willy2301110024 Sturla Brørs

Willys arkivdykk 84

Sturla, Kjetil og Even i Stokkfjellrennet 1986

I dag er det Sotsøndag og som hvert år offisielt siden 1960 - Rindalsrennet. Even Landsem (Sportsklubben Troll) og Torolv Heggem (Rindal IL) gjorde Rindalsrennet til en institusjon. Fortsatt arrangeres dette rennet søndag før jul - i år altså i dag. Her ser vi Sturla Brørs, landslagsløper og les mer så ser du Kjetil Bolme og Even Landsem (junior). Først trodde jeg disse bildene var fra Rindalsrennet, men det viser seg at de er fra Stokkfjellrennet i 1986 - sjå reportasjen:

Dessverre må jeg innrømme at det er noe usikkert om bildene er fra Rindalsrennet. Trolig er de fra 1986 og en fin dag på Trollbanen, skistadion for Sportsklubben Troll den gangen - med ei låg vintersol. Over ser vi Kjetil Bolme, som gikk langrenn for Rindal IL, og Even Landsem, som gikk for Troll. Til venstre Sturla Brørs, Surnadal. Noen år seinere kjempa han med Bjørn Dæhlie om å komme til Calgary-OL (i 1988). Den duellen vant Dæhlie. Er det noen som veit meir om dette - bruk redaktor@trollheimspote.no.

Litt i etterkant fant Willy en reportasje (under) at dette er fra Stokkfjellrennet i april 1986. Der var Sturla Brørs suveren og sa etterpå: - Det finaste turløpet eg har gått. I M1 (junior) var Even Landsem, Troll, nærmere 3 minutter foran Kjetil Bolme, Rindal, og godt og vel 6 minutter foran bror Brørs, Sigurd.

Stokkfjellrennet ble arrangert åtte ganger mellom 1982 og 1991 av Sportsklubben Troll og IL Dalguten mellom Storås i Meldal og Rindal. To ganger ble det avlyst på grunn av dårlig vær. Sturla Brørs vant i 1986 og 1987. Sjå reportasjen fra 1986 i Driva under.

Willys arkivdykk finner du ved å klikke på linken og Willys arkivdykk 1 ligger her. Willys arkivdykk 2, der du finner dette stoffet, ligger her. Du finner linker til mye godt arkivstoff på Trollheimsporten ved å klikke på På Porten på den grå menylinja, når du er på Hovedsida på den raude.

Er det noen som veit meir eller ønsker å kommentere disse bildene i arkivdykket denne gangen, er det bare å bruke: redaktor@trollheimsporten.no.