Mandag
Mandag Skyet
13°
Skyet
Lett bris
Tirsdag
Tirsdag Klarvær
15°
Klarvær
Svak vind
SJFF

Pressemelding:

Surnadal JFF øker aktiviteten framover

I takt med gjenåpningen av samfunnet etter koronanedstengingen øker også Surnadal Jeger- og Fiskerforening aktivitetsnivået igjen framover, og vil i tråd med gjeldende smittevernregler arrangere kurs og aktiviteter.

Bildet over: Surnadal Jeger- og Fiskerforening har mange aktiviteter å by på framover - men da under forutsetning av at smittevernregler tillater det. Her ved deler av styret; Linda Humberset, Arne Gujord, Turid Sættem Eggen (leder), Anders Magne Ormset, Bård Andreassen, Ane Mogstad Strand (med Ivers på fanget), Ingunn Settemsdal og Odd Arne Vikavoll.


Styret i Surnadal Jeger- og Fiskerforening (SJFF) avholdt mandag styremøte i de naturskjønne omgivelsene ved Skeishølen, der gjennomføring av aktiviteter var et hovedtema på sakslista.

Med koronavirus og smittevernregler i bakhodet diskuterte styret hva som er mulig å gjennomføre av kurs og aktiviteter under gitte forutsetninger. Per i dag gjelder enmetersregelen, samt en begrensning på 50 personer på hvert arrangement.

SJFF.leder.jpg
Leder Turid Sættem Eggen gleder seg over at Surnadal Jeger- og Fiskerforening endelig kan komme i gang med ulike aktiviteter for store og små igjen.


– Noen av de planlagte aktivitetene gjennomfører vi under forutsetning av at retningslinjer for smitte og smittevern blir ytterligere lempet litt på framover, sier leder i SJFF, Turid Sættem Eggen.


Blodsporkurs og fiskeaktiviteter

Hundeutvalget i foreningen har allerede gjennomført aversjonskurs over to kvelder, der totalt 15 hunder deltok. Siste helga i juni har utvalget planlagt å gjennomføre blodsporkurs, et kurs som vil bli annonsert i nær framtid.

Fiskeutvalget har også mange fine aktiviteter å by på. I midten av juni arrangeres Fiskesommer på Glønavatnet, et arrangement som gjennom en årrekke har blitt veldig populært for barnefamilier. Like populært er det årlige Fiskesommer-arrangementet på Nordvik, der det er sjøfiske som gjelder. Dette er planlagt gjennomført første fredag i juli. Begge Fiskesommer-arrangementene står på plana under forutsetning av at klarsignal i forhold til smittevern framover blir gitt. De kan altså i verste fall bli avlyst på kort varsel.

Familiefiskekveld ved Skeishølen står også på aktivitetsplana to kvelder i august. I tillegg planlegger også foreningens barne – og ungdomsutvalg en fisketur til Gammelsetervatnet en kveld i august.


Skyting og hjortebrøl

Jaktskytterutvalget har startet med treningskvelder tirsdag og torsdag på Angråmyra, og gjennomfører disse i henhold til retningslinjer for smittevern.

Jaktfeltstevne skal gjennomføres førstkommende torsdag, samt at det også blir Nordisk – og Fylkesmesterskap i leirduesti. Datoer for disse kommer seinere.

I oktober kan de som har lyst bli med og oppleve hjortebrunsten "live". Da inviterer SJFF i samarbeid med Ole og Renate Snekvik til hjortebrøling på nært hold i Snekkvika.


Aktiviteter for damer

Kvinneutvalget har som vanlig mye å by på av faste aktiviteter for damer utover sommeren, som fire treningskvelder med hagla på Angråmyra – med tilbud om opplæring og instruksjon. Den første skytekvelden her blir allerede førstkommende onsdag.

Også i år blir det treningskvelder med rifle på skytebanen i Bøfjorden. Dette vil gå over fire kvelder i juli, og her blir det også mulighet for å gjennomføre skyteprøven til storviltjakta for nye kandidater.

Dameutvalget inviterer dessuten til "Damenes aften" i elva, ved Skeishølen, første søndag i juli. Dersom interessen er tilstrekkelig planlegges en liknende kveld også seinere i sommer.

Siste dagen i juli arrangerer damene "Natt i nærturen", der det planlegges overnatting enten på Vaulen eller på Mjølksand i Bøfjorden.

Alle damer oppfordres ellers til å melde seg inn i "Damejaktgruppa" på Facebook for mer og oppdatert informasjon.


– Håper mange blir med

Årets jegerprøvekurs starter allerede nå i helga, med 19 påmeldte. Ellers tas det som nevnt forbehold om at koronasituasjon og myndighetenes regler for smitteverntiltak tillater gjennomføring av de ulike arrangementene utover sommeren og høsten.

– Vi håper at vi kan gjennomføre det aller meste, og at mange vil bli med oss på de ulike aktivitetene. Arrangementene er åpne for alle, understreker Sættem Eggen.

Videre oppfordres alle familier til å tegne familiemedlemskap. Mer informasjon om dette finner man på njff.no.

– Ellers oppfordrer vi alle til å følge med på Facebook og Aktivitetskalender NJFF for oppdatert informasjon om arrangementene, avslutter SJFF-lederen.

SJFF fyller for øvrig 75 år i år, og i den anledning planlegges det et jubileumsarrangement utpå høsten. Mer informasjon om dette kommer senere.


Aktiviteter som SJFF gjennomfører under forutsetning av at retningslinjer for smitte og smittevern tillater det:

18.06: Fiskesommer, Glønavatnet

28.06: Familiedag på skytebanen, Angråmyra

03.07: Fiskesommer, Nordvik

14.08: Familiefiskekveld ved Skeishølen

21.08: Familiefiskekveld ved Skeishølen

09.10: Hjortebrøling på nært hold i Snekkvika


Dameaktiviteter:

Treningskvelder med hagle, opplæring og instruksjon (Angråmyra): 10.06, 17.06, 24.06 og 01.07

Treningskvelder med rifle, oppskyting for nye kandidater (Bøfjorden): 05.07, 12.07, 19.07 og 26.07

Damenes aften i elva (Skeishølen): 07.07

Natt i nærturen: 31.07 (Vaulen eller Mjølksand, Bøfjorden)

Damenes aften i elva (Skeishølen): Dato ikke bestemt

For mer og oppdatert informasjon: Meld deg inn i Damejaktgruppa på Facebook!


Ungdomsutvalget:

Planlegger fisketur i august


Hundeutvalget:

Aversjonskurs 27.05 og 03.06 (gjennomført)

Blodsporkurs: Siste helga i juni


Jaktskytterutvalget:

Treningskvelder tirsdag og torsdag, i henhold til retningslinjer for å forhindre koronasmitte

Jaktfeltstevne: 11.06

Nordisk og FM leirduesti: Datoer kommer seinere


Følg med på oppdatert informasjon på Facebook og Aktivitetskalender NJFF.