1 Flotte høstfarger i fjellet

Et apropos til rypebestanden ved Harald Solvik

Svært lite ryper å jakte på i høst

Under en fjelltur til Ura i dag, søndag 16. september, observerte vi ett kull på 12-13 fjellryper. Det var det andre kullet vi har sett på alle våre turer i fjellet i sommer og høst. Det tyder på at det er svært lite ryper å jakte på i høst og det beste hadde vel vært om all rypejakt ble avlyst denne sesongen.

Flotte høstfarger i fjellet.

Det sier Harald Solvik i ei melding til Trollheimsporten - og han forteller videre:

Årsaken til den elendige rypebestanden kan man bare spekulere i, men et moment må være all rovfuglen som skal ha mat. Da vi kom til toppen av Ura, observerte vi hele 7 ørner som kretset over oss. Til høyre et trist syn.

På tur ned mot Storbekkdalen var det en stor flokk med både ørn og korp i lufta og lenger ned fikk vi forklaringen. Et kadaver av ei søye lå like ved stien og ved siden av sto et lam som ikke ville forlate mora.

Etter å ha kontaktet eier (telefonnummer på klaven), prøvde vi forgjeves å få med oss lammet ned, men det sprang hele tiden tilbake til mora og vi måtte bare gi opp.

Hva som hadde tatt livet av søya, kan vi bare spekulere i, men hvis både rovdyr og rovfugl skal være fredet, er det ikke enkelt å være verken rype eller sau.

Harald S

Ola Eirik Bolme var bekymra for rypebestanden på Trollheimsporten i går. Det kan du lese alt om her.

Harald Solvik har sin egen side på Trollheimsporten. Du finner den under Willys arkivdykk under På Porten når du er på Hovedsida. Der finner du mye historisk stoff fra Harald Solvik.

Lammet ville ikke forlate stedet.

Fortsatt mye snø i Tinnfjellet.