Søndag
Søndag Delvis skyet
10°
Delvis skyet
Svak vind
Mandag
Mandag Skyet
15°
Skyet
Svak vind

Trivsel, glede og samhold

Søndag 24.juli startet TKDs andre leir denne sommeren; voksenleiren. Dette er det 26. året med sommerleir, og trivselen, gleden og samholdet er fortsatt stor. 350 deltakere deltar og kjente mastere fra Nederland og Italia er med på leiren for å undervise.

ingress, master willy og santaniello[1].JPG

Fra venstre: Iril Lervold, Victoria Høybakk, Master Willy Van de Mortel, Master Santaniello og Kjell Gunnar Polden.

Voksenleir i Taekwon-do denne uken arrangeres av Nordmøre Folkehøyskole. I år er to av de aller beste med og underviser. Master Willy Van de Mortel, også norsk landslagstrener, fra Nederland og Master Santaniello fra Italia tilbringer ei uke i Surnadal. Dette er femte året Van de Mortel underviser på sommerleiren. Han forteller at han trives godt og som landslagstrener er han også her for å trene med landslaget 2 dager, samtidig som han sjekker nivået til andre som deltar på leiren.

Master Santaniello har vært i Norge 4 ganger, men dette er første gang han er med på sommerleir. Han er glad for å være her og finner gleden med folk hver gang han er her. Master Santaniello forteller også at han liker systemet.

-Vi er veldig glade for å ha de her, forteller Kjell Gunnar Polden som har vært med å arrangere leirene fra det starte. Polden forteller videre at hadde det ikke vært for lærerferiene kunne han ikke vært med å arrangert leirene.

 

Fortsetter som praktikanter

To andre damer liker seg også i Surnadal. Iril Lervold og Victoria Høybakk har vært med på sommerleirene i Surnadal i 13 og 10 år. De begynte å komme i barneleiralderen, og har nylig godt ett år på Nordmøre Folkehøyskole. Lervold og Høybakk skal være praktikanter på Nordmøre Folkehøyskole neste år.

sander reiten, råg schei, iril lervold, victoria høybakk_690x541.jpg

Iril Lervold og Victoria Høybakk fremst. Noen lokale ungdomer er også med. Her Sander Reiten og Råg Dyrnes Schei. 

I tillegg til to treningsøkter per dag er det også mulighet for andre aktiviteter ved siden av for deltakerne. Om kveldene arrangeres aktivitetskvelder, der deltakerne blir delt inn i 25+ og 25-. Torsdagskveld skal de blant annet ha avslutning med dans og litt oppvisning. I kveld er aktiviteten enkel; gradering til 4.dan og videre opp. Anja Bertelsen har vært her hvert år, og også gått på folkehøyskole her. I kveld er hun en av de som skal prøve å gradere seg til 4.dan. Da blir hun internasjonal instruktør og kan være med å gradere andre senere.

-Anja er veldig trivelig dame, smiler og er glad hele tiden. Og det er skikkelig hyggelig at hun kommer tilbake og skal gradere seg til 4. dan, smiler Kjell Gunnar Polden som har vært læreren hennes før.

anja bertesen og kjell gunnar polden_690x549.jpg

Anja Bertelsen og Kjell Gunnar Polden.

Master Per Andresen har også vært med siden starten av sommerleirene. Polden forteller at uten han ville ikke leirene fungert.

-Framgangen har vært fantastisk over årene. Det har vært en enorm framgang, forteller Andresen. De startet med omtrent 100 deltakere over tre uker, og nå er det over 1000 deltakere til sammen av de tre leirene. Med deltakerne er også ofte familier og andre kjente, noe som er godt for næringslivet i Surnadal.

Andresen forteller videre om at det er et fantastisk samhold blant alle på sommerleir og man møter mange trivelige folk. Dette gjør at folk kommer tilbake og at andre også kommer. 

Under er noen bilder fra dagens treningsøkt med Master Santaniello.

DSC_0017_690x615.jpg

DSC_0026_690x486.jpg

DSC_0027_690x587.jpg

mange deltakere_690x353.jpg

Mange deltakere.