Troll Rindal 2-0 1981 målskårere

Et personlig jubileumsdykk fra Willy

Troll - Rindal i 1981 og 1982

Jeg har denne gangen valgt å være litt personlig i mitt ekstra arkivdykk denne jubileumsdagen. Jeg var aldri noen stor fotballspiller, utrolig sein og treig, men med brukbar fotballforståelse og en ikke så altfor dårlig venstre pasningsfot. I dag har jeg mimret fra de lokale thrillerne mellom Sportklubben Troll og Rindal IL i 1981 og 1982 og vi ser Trolls målskårere fra oppgjøret på Trollbanen i 1982 - Lars Landsem og Rolf Kvernberg.

Jeg håper mange andre også minnes disse kampene med glede - for Rindal IL kanskje ikke så gledelig. For å ta meg sjøl først og gjøre unna skryten, så har jeg spilt for både Sportsklubben Troll, Rindal IL og IL Rindøl, samt at jeg har en kamp for IK Rindals-Troll. Det er det ingen andre som har mulighet til å gjøre meg etter.

Videre har jeg aldri vært med og tape for Rindal IL - det er det heller ikke mange som kan skryte av. Men som sagt noen stor fotballspiller var jeg aldri - mest ivrig - og den iveren håper jeg å kunne bidra med litt i dag gjennom Rindal Fotball!

I dag feirer Trollheimsporten 10 år og da kan dette litt personlige arkivdykket være en hilsen fra hovedsredaktøren og den daglige lederen Willy - gratulerer med jubileet alle!

Fra to sesonger
Dette er bilder fra to sesonger - 1981 og 1982. I 1982 spilte Troll og Rindal 1-1 på Trollbanen og 0-0 på Rinnvollen, og de to første bildene nedenfor viser action foran Ole Bævre i Troll-buret. Jeg kjenner ikke riktig alle, men fra venstre ser du: Sivert Granmo, Oddbjørn Bolme (nr. 2 med ryggen til), Willy Karlstrøm, Øystein Løset, Ola T. Heggem (med nr. 6), Arnfinn Berdal (i bakgrunnen), Svein Gausemel, Svein Løset, skjult Troll-spiller, Jon Ole Helgetun og keeper Ole Bævre. Over til høyre her ser du toppskårer og årets spiller hos Troll i 1982 - Rolf Kvernberg og Birger Løfald. Her er undertegnede fotograf.

Det andre bildet fra 1-1-kampen på Trollbanen viser en offsidesituasjon. Rolf Ole Kvernberg og Sivert Granmo er på tur igjennom, men Ola T. Heggem gjør dommer Ole Kvernstad oppmerksom på linjemannen og blåser offside. Ole Kvernstad var forøvrig nærmest fast gjest i oppgjørene mellom Troll og Rindal. Det var knallharde lokaloppgjør få ville dømme. Bildene fra denne kampen er det trolig Ivar Romundstad som har tatt. Han var frilanser i Driva tidlig på 80-tallet. Ellers ser du Jon Ole Helgetun, Harald Solvik, Willy Karlstrøm og Arnfinn Berdal på dette bildet.

Bilder av straffemål!
De to neste bildene er litt unike - klikk på dem og sjå dem større. De er fra kampen på Rinnvollen i 1982, da Troll vant 1-0 og Rolf Kvernberg skåra målet på straffespark etter at Oddvar "Sing" Løset hadde redda med handa på streken. Det er daværende kjæreste til undertegnede, Gunn Iren Grytbakk - nå Røen, som har tatt disse to bildene. Med et Canon EOS speilrefleks med motor, satte ho på motoren og trykket i veg - resultatet ble unikt og vi kan neste ramse opp namna på begge lag på bildene: Fra venstre: Svein Løset, Øystein Løset, Willy Karlstrøm, Sivert Granmo, Per Egil Bolme, Rolf Grytbakk, Even Nerland, Svein Gausemel, Even Bjørnstad, Anders Ljøkjell, Olav Elshaug, straffeskytter Rolf Kvernberg, målvakt Jarle Bråten (med ryggen til og kravlende på bilde 2), Arne Bolme, Øystein Løset, Jon Ole Helgetun, John Egil Tørset, Oddbjørn Bolme - og på det neste bildet Harald Solvik og Oddvar Løset. I mål hos Troll sto Ole Bævre og da har vi nemnt 21 mann.

I 1981 vant Troll begge kampene mot Rindal. I høstkampen på Trollbanen oppsto en ny litt rar situasjon. Halve Troll-laget fikk influensa og var sengeliggende. Det ble spurt om utsettelse, noe Rindal avslo. De såg naturligvis muligheten for en lett seier. Det ble det ikke. Troll vant 2-0 etter mål av Lars Landsem og Rolf Kvernberg (under) og Troll stilte dette svært B-pregede laget (under): Bak fra venstre Johnny Gausemel, Anders Ljøkjell, Øystein Løset, Jon Ole Helgetun, Willy Karlstrøm, John Ole Aspli og Bjørn Bakken. Foran fra venstre Ole Solvik, Birger Løfald, Even Løseth, Edvin Grytbakk, Rolf Kvernberg og Lars Landsem. Fotograf for disse to bildene var Ivar Romundstad.

Troll 1982
De to siste bildene er to lagbilder av Troll fra 1982 - det første fra Molde kunstgress, der vi var på sesongoppkjøring - ikke heilt vanlig i de dager. Bak fra venstre: Willy Karlstrøm, Svein Gausemel, Jon Ole Helgetun, Anders Ljøkjell, Lars Landsem, Jon Endre Kirkholt og John Ole Aspli. Foran fra venstre Atle Karlstrøm, Bjørn Bakken, Birger Løfald, Ole Bævre, Rolf Kvernberg og Øystein Løset.

Det andre bilder er fra litt seinere på sesongen 1982. Bak fra venstre Anders Ljøkjell, Øystein Løset, Harald Solvik, Lars Landsem, Ole Solvik, Svein Gausemel, Atle Karlstrøm og Jon Ole Helgetun. Foran fra venstre Rolf Kvernberg, Birger Løfald, Olav Elshaug, Ole Bævre, Sivert Granmo, Willy Karlstrøm og Bjørn Bakken.

Trivelige minner dette og vær ikke redd for å korrigere mine opplysninger eller kommentere dette - bruk redaktor@trollheimsporten.no - klikk på bildene og sjå dem større og i serie:

 

 

Troll Rindal 1-1 1982 B_1024x676
Troll Rindal 1-1 1982 A_1024x556
Rindal Troll 0-1 1981 A_1024x362
Rindal Troll 0-1 1981 B_1024x349
Troll Rindal 2-0 1981 målskårere
Troll Rindal 2-0 1981_1024x607
Troll 1982 2_1024x637
Troll 1982 1_1024x638